Meer glasvezelaansluitingen, KPN hijgt in de nek van Ziggo

©Unsplash

Meer glasvezelaansluitingen, KPN hijgt in de nek van Ziggo
Vandaag om 11:45

Het gaat goed met het aantal aansluitingen voor glasvezel in Nederland. Een rapport van Telecompaper laat zien dat er wederom een sterke groei is.

In Nederland maakt 43% van de mensen met een aansluiting gebruik van glasvezel. In vergelijking met het vorige jaar is dat een stijging van 4,4 procent.

KPN vs Ziggo

Waar het aantal glasvezelaansluitingen toeneemt, daalt dan van anderen. Vooral het aantal DSl aansluitingen gaat flink achteruit met 3,3 procent. De kabelaansluiting is nog populair en daalt ‘maar’ 2,1 procent. De markt is nu als volgt verdeeld, DSL heeft een aandeel van 17,6 procent, kabel heeft een aandeel van 39,3 procent en 43,1 procent is voor het snelle glasvezel.

De providers vechten onderling om het marktaandeel. KPN deed een strategische overname van Youfone waarmee het 56.000 extra aansluitingen kreeg, Daarmee hebben de groenen een marktaandeel van 37,1 procent. Ze naderen daarmee Ziggo die op een aandeel van 37,6 procent blijft steken. Beide bedrijven blijven klanten verliezen maar door de overname van Youfone is KPN is dat niet merkbaar.

De blije meneer van Delta

Waar Ziggo 26.000 klanten verloor, kreeg Odido er 27.000 bij en dat is vooral te danken aan de groei via Delta Fiber. Deze twee bedrijven werken samen en stelden hun netwerk voor elkaar open. Over de gehele breedbandmarkt is VodafoneZiggo nog steeds de marktleider, ondanks het dalende aantal abonnees wisten ze meer winst te boeken door de prijzen te verhogen. Dat geeft je als klant van Ziggo vast een goed gevoel.

Lees hier meer over glasvezel en abonneer je op de nieuwsbrief