©Huawei

Huawei lanceert de nieuwe Huawei Watch GT 5 serie

Huawei lanceert de nieuwe Huawei Watch GT 5 serie

Vandaag om 17:00

In Barcelona heeft Huawei een aantal nieuwe producten aan de pers getoond. De Huawei Watch GT 5 serie krijgt hierbij de meeste aandacht.

Huawei kan het niet meer van zijn smartphones hebben sinds de ban van de VS. Daardoor kan Huawei geen producten van Google (Android) gebruiken en heeft het geen kans in deze competitieve markt. Gelukkig heeft het merk meer te bieden en geeft het veel aandacht aan zijn smartwatches.

Huawei Watch GT 5

Het is alweer de vijfde generatie van de Watch GT serie en het bedrijf heeft weer veel kunnen optimaliseren aan het ‘klokkie’. 

Deze nieuwe serie komt in een Pro en een Standaard editie. Hierbij is weer veel aandacht geschonken aan het design. Tevens introduceert Huawei het TruSense System dat voor een verbeterde monitoring van de drager op het gebied van gezondheid moet zorgen. Ook is het positioneringssysteem verbeterd. De Pro uitvoering ondersteunen sporttracking op professioneel niveau golf, trailrunning en freediven.

Een ander bijzonder horloge is de Huawei Watch D2. Een smartwatch met een gecertificeerde bloedrukmeter. Het bandje van deze smartwatch is voorzien van een minicompressor die de luchtkamer opblaast en leeg laat lopen ten einde een goede meting te kunnen doen.

Tablets

Naast de smartwatches heeft Huawei ook een aantal tablets aangekondigd. De Huawei MatePad Pro 12.2-inch en  Huawe MatePad 12 X zijn gericht op productiviteit en creativiteit. Deze tablet gebruiken het eigen besturingssysteem van Huawei.

Bijzonder aan deze tablets is dat ze ook beschikbaar zijn met een paper matte display. Dit lijkt qua uitvoering veel op het scherm van de Remarkable en geeft de ervaring van papier.

Huawei Watch GT 5 kopen

In Nederland zal Huawei zich vooral richten op de Huawei Watch GT 5. Deze is in de eigen webshop en verschillende retailers te koop voor 249 euro. Tijdelijk krijg je hier gratis Freebuds 5i in-ears bij.

Meer over Huawei lees je hier