©DJI

Nieuwste action cam van DJI durft strijd aan met professionele camera's

Nieuwste action cam van DJI durft strijd aan met professionele camera's

19 september om 21:08

DJI heeft de Osmo Action 5 Pro aangekondigd. De nieuwste versie van het kleine cameraatje werkt op nog meer plekken en in meer omstandigheden. Volgens DJI gaat deze action camera zelfs de strijd aan met professionele camera’s.

De camera met 1/1.3-inch sensor kan namelijk 4K video opnemen met 120 frames per seconde en foto's van 40 MP snel achter elkaar maken. En bij een mindere resolutie van 1080p kan je zelfs slow-motion schieten met een idiote 960 beeldjes per seconde. Wel met een soort truc: er worden 240 echte beeldjes per seconde opgenomen en een algoritme doet een soort gok naar de tussenliggende frames.

Ook moet het dynamisch bereik erg goed zijn: 13.5-stop voor de kenner – een primeur in dit tyoe camer. Deze Osmo moet dus goed met zowel donkere als lichte vlakken binnen één beeld om kunnen gaan. Om in het donker te schieten heeft de Osmo Action 5 Pro een speciale modus, waarin het met 60 frames per seconde in 4K kan opnemen. Als het echt heel donker is, gebruikt DJI AI om de beelden mooier te maken en de ruis te verwijderen.

Geschikt voor hoog en laag

De camera heeft ook speciale functies voor als je op grote hoogte of juist op grote diepte bent. Als je een parachutesprong maakt, kan de camera met een druksensor meten hoe hoog je bent en plaatst hij je hoogte ook in het beeld. Als je aan het duiken bent, kan je op de camera juist zien hoe diep je bent. Het apparaatje kan maar liefst 20 meter diep zonder dat je er een extra hoes omheen hoeft te doen. Bovendien zorgt een kleurtemperatuursensor ervoor dat je foto’s geen gekke kleuren krijgen onder water en dat alles er natuurlijk uitziet. Tijdens het vastleggen van je acties kan de camera ook het onderwerp in het midden van het beeld houden door de compositie aan te passen met machine learning.

De nieuwe action camera heeft een sterk verbeterde accuduur: hij houdt het met 4 uur continu gebruik 50 procent langer uit dan zijn voorganger. De 1950 mAh-batterij kan het ook bij -20 graden Celsius nog 3.6 uur volhouden, terwijl batterijen het normaal vaak al behoorlijk moeilijk hebben als de temperatuur rond het vriespunt begint te komen. Als de batterij leeg is, kan je na 15 minuten snelladen weer 2 uur video’s maken.

Twee combideals beschikbaar

Het nieuwe Osmo-model van DJI is met allerlei accessoires te verkrijgen om hem bijvoorbeeld op je borst, op je helm of aan je stuur te bevestigen. De Osmo Action 5 Pro Combo is er vanaf 379 euro en de Adventure Combo, waar extra accessoires bij zitten, begint vanaf 479 euro. De Osmo Action 4-modellen zijn momenteel voor ongeveer honderd euro minder te krijgen.

Lees meer over fotografie en blijf op de hoogte met de Bright-app voor Android en iOS.