© Bose

Bose brengt goedkopere oordoppen in zijn QuietComfort-lijn uit

Bose brengt goedkopere oordoppen in zijn QuietComfort-lijn uit

19 september om 21:51

Bose heeft de QuietComfort Earbuds uitgebracht om zo de QuietComfort koptelefoonlijn verder uit te breiden naar draadloze oortjes. De QuietComfort Ultra Earbuds van 299 euro waren er al wel, maar nu brengt Bose een fors goedkoper model op de markt.

Om de ruisonderdrukking mogelijk te maken die de QuietComfort-lijn karakteriseert, heeft Bose drie microfoons in elke oordop verstopt. Die kunnen samen de achtergrondgeluiden verminderen en jouw stem juist helder opvangen. Per lading gaan de oortjes tot 8.5 uur mee en het doosje kan ze nog eens tweeënhalf keer extra opladen. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat je batterij opeens op is halverwege je dag.

Oortjes met een game-modus

De oordopjes zijn IPX4-waterbestendig en je kan ze dus inhouden tijdens het sporten. Verder hebben de QuietComfort Earbuds de op een na nieuwste versie van Bluetooth, Bluetooth 5.3. Daarmee moet je meer dan negen meter van je smartphone af kunnen staan en nog steeds helder geluid hebben. Ook kan je snel van apparaat veranderen met multipointverbinding. Er is ook een modus waarbij de vertraging extra laag wordt gehouden voor tijdens het gamen.

Om de muziek te besturen, zijn er aanraakknoppen ingebouwd op ieder oortje. Daarmee kan je bijvoorbeeld de instellingen voor ruisonderdrukking veranderen, het volume aanpassen en de muziek pauzeren.

‘Hey headphones’

Als je de aanraakknoppen niet wil gebruiken, heeft Bose ook een assistent die je op wel heel ‘originele’ manier kan oproepen: je zegt gewoon “Hey headphones” en vervolgens kan je het volume aanpassen, telefoontjes aannemen en je muziek pauzeren. Je kan zelfs een selfie nemen met de oordoppen door ze als sluiterknop voor je smartphone te gebruiken.

De oordopjes zijn in de kleuren Black, White Smoke en Chilled Lilac te verkrijgen en kosten 179 euro.

Lees meer over koptelefoons en abonneer je op onze nieuwsbrief.