Dit onderdeel van de iPhone 17 wordt veel beter

© Unsplash

Dit onderdeel van iPhone 17 wordt veel beter
20 september om 22:00

De iPhone 16 is net uitgekomen, maar de geruchten over de volgende iPhone stromen al binnen. En een van de meest gebruikte onderdelen van de iPhone zal fors beter worden voor de basismodellen.

Volgens analist Ross Young, die een goede reputatie heeft, wordt het scherm van de iPhone 17 namelijk een ProMotion-scherm. Dat is een LTPO-scherm dat een verversingssnelheid tot 120 Hz ondersteunt voor vloeiendere beelden, maar ook juist veel minder snel kan verversen op het moment dat een hoge verversingssnelheid niet nodig is. Zo kan de iPhone langer met zijn batterij doen.

Always-on display

Daarnaast krijgt de iPhone 17 ook een always-on display, zodat je bijvoorbeeld altijd de tijd kan zien zonder je telefoon uit de slaapstand te moeten halen. Deze functie komt samen met het ProMotion-scherm ook naar de iPhone 17 Air of Slim, de zeer dunne smartphone die Apple volgend jaar waarschijnlijk gaat aankondigen.

Deze functies zaten al een aantal jaar op de Pro-modellen, maar komen nu dus ook naar de basismodellen toe. Toch blijven de duurdere iPhones nog steeds een stapje beter, want het Dynamic Island met Face-ID zou kleiner worden. Apple wil de sensoren van Face-ID namelijk weg gaan werken onder het scherm, waardoor er waarschijnlijk alleen nog een klein gaatje in het scherm zit waar de camera doorheen kan 'kijken'.

Lees meer over Apple, en mis niets met onze app.