© Moustache

Met deze cargobike kan je van Amsterdam naar Groningen rijden

Met deze cargobike kan je van Amsterdam naar Groningen rijden

Vandaag om 08:00

Als je veel spullen op een fiets wil vervoeren, heb je twee mogelijkheden: een bakfiets of een staartfiets. Moustache heeft nu twee staartfietsen uitgebracht in e-bikevorm door de al bestaande Lundi 20 aan te passen: de Lundi 20 Cargo 3 en de Lundi 20 Cargo 5.

Vooral bakfietsen zie je veel op straat, maar ook staartfietsen bieden met hun ruime bagageruimte achterop veel mogelijkheden. De twee ebikes verschillen alleen van elkaar in de aanwezige versnellingen: de Cargo 3 heeft 10 versnellingen met ketting en derailleur, terwijl de Cargo 5 een interne traploze versnellingsnaaf van Enviolo heeft, met riemaandrijving.

Veel opties

De fietsen hebben verder diverse mogelijkheden om spullen en kinderen te vervoeren. Er zijn namelijk verschillende mandjes en kinderzitjes te koop die je met een klik aan de bagagedragers kan vastmaken. En als je klaar bent met fietsen en de fiets in een kleine ruimte op moet bergen, kan je de fiets rechtop neerzetten op het achterste deel van de bagagedrager en zo wat ruimte besparen.

De cargobike wordt aangedreven door de Bosch Cargo Line, die 85 Nm aan koppel heeft en qua vermogen binnen de legale grenzen van 250 watt blijft. Je kan kiezen voor een of twee batterijen van 500 Wh. Met de twee batterijen zou je vervolgens zonder bijladen de tweehonderd kilometer van Amsterdam naar Groningen af moeten kunnen leggen.

Ook in Nederland verkrijgbaar

In Nederland heeft het fietsenmaker Moustache 16 dealers die voornamelijk in het zuiden en westen van het land te vinden zijn. De Cargo 3 met derailleur is er vanaf 3999 euro en de Cargo 5 kan je voor 4599 euro aanschaffen. Een extra batterij kost je 1100 euro meer.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met onze app.