©Gazelle

Gazelle geeft deze elektrische fietsen een nieuwe versie

Gazelle geeft deze elektrische fietsen een flinke upgrade

11 september om 01:58
Laatste update: 11 september om 02:14

Gazelle heeft nieuwe versies aangekondigd van zijn elektrische fietsen Chamonix C5 en Grenoble C5. De e-bikes hebben meerdere verbeteringen, zoals krachtigere motoren en strakkere ontwerpen met meer geïntegreerde onderdelen. 

De elektrische stadsfiets Chamonix C5 is voorzien van een extra krachtige motor: de EP6-middenmotor van Shimano met 85 Nm-koppel. Gazelle belooft een 'intuïtief rijgevoel', mede dankzij meerdere trapsensoren. De e-bike heeft een verstelbare stuurpen, waardoor je de zithouding kunt afstemmen op jouw voorkeur: van comfortabel rechtop tot sportief. 

De nieuwe e-bike heeft een Nexus 5 versnellingsnaaf, waarbij de stappen tussen de vijf versnellingen overal even groot zijn. De batterij is in de onderbuis weggewerkt en is uitneembaar, zodat je hem ergens anders kunt opladen. Er is keuze uit 500 of 630 Wh. Ook heeft de elektrische fiets een onderhoudsarme carbon-riemaandrijving.

De Gazelle Chamonix C5 heeft een verende zadelpen, weggewerkte kabels, een MIK-drager en een hydraulische schijfrem. De elektrische fiets weegt 25 kg. 

De e-bike is er met en zonder bovenbuis, en vooralsnog alleen in het blauw. De nieuwe uitvoering van de Chamonix C5 is verkrijgbaar vanaf 3999 euro. 

Gazelle Grenoble C5

Ook de Gazelle Grenoble C5 is vernieuwd en heeft een comfortabele rechtop zithouding. De fiets is er zowel met hoge instap als lage instap. Deze e-bike, die ook geschikt is voor lange tochten, heeft een nieuw ontwerp gekregen. Daarbij zijn zoveel mogelijk onderdelen in de fiets geïntegreerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor de middenmotor en de batterij, die met een slot vergrendeld is in de onderbuis. De batterij is los op te laden, maar ook op de fiets zelf. 

De nieuwe Grenoble C5 heeft een Bosch Performance Line middenmotor met 75 Nm-koppel. De felle koplamp van 70 lux is onderdeel van het spatbord. Grenoble C5 heeft ook de Nexus 5-versnellingsnaaf van Shimano en een riemaandrijving van Gates. Bovendien heeft de e-bike hydraulische schijfremmen. De voorvork is geveerd en de stuurpen is verstelbaar. Het gewicht is 25 kg.

De vernieuwde Grenoble C5 heeft een Kiox 300-scherm, dat ook via bluetooth is te gebruiken voor navigatie. Op het stuur zitten ook lederen handvatten. De nieuwe Grenoble C5 is half oktober verkrijgbaar, in wit of antracietgrijs, voor 4199 euro.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met onze app.