©Bright

Deze Nederlandse e-bike-fabrikant is nu failliet

Dit Nederlandse e-bike-merk is vandaag failliet verklaard

3 september om 20:26
Laatste update: 3 september om 20:33

De rechter in Breda heeft vandaag het faillissement uitgesproken van de e-bike-fabrikant WATT. 

Na de faillissementen van onder meer VanMoof en QWIC vorig jaar, is nu ook WATT Mobility failliet verklaard. WATT kampte al sinds de coronacrisis met problemen en slaagde er uiteindelijk niet in om het hoofd boven water te houden. Vrijdag vroeg het bedrijf het faillissement aan en dat heeft de rechtbank in Breda vandaag toegewezen, meldt WATT in een verklaring, waaruit Nieuwsfiets citeert.

"WATT als organisatie is er niet in geslaagd om het tij te keren en daar baal ik enorm van. Vooral de jaren direct na COVID, die geleid hebben tot een mondiale verstoring in de supply chain, hebben ons parten gespeeld op zowel financieel als organisatorisch vlak. Wij zijn dat helaas niet te boven gekomen", schrijft medeoprichter Frans Nomden. Tijdens de coronacrisis groeide de vraag naar e-bikes snel, maar er ontstonden ook grote tekorten aan onderdelen bij veel leveranciers.

Eerder dit jaar introduceerde het bedrijf nog de WATT Dublin, een urban e-bike zonder versnellingen en met een moderne retro-look. Bekijk ook Davids ervaringen met die e-bike.

Elektrische stadsfietsen

WATT richtte zich op redelijk betaalbare elektrische stadsfietsen, met lichte aluminium frames en compacte geïntegreerde batterijen. De e-bikes van WATT werden zowel online verkocht als via fietswinkels in meerdere Europese landen. Drie jaar geleden investeerde Bloomit Ventures nog anderhalf miljoen euro in het bedrijf.

Zowel VanMoof als QWIC hebben uiteindelijk een doorstart gemaakt, maar het is onzeker of WATT dat ook nog voor elkaar krijgt.

Lees meer over elektrische fietsen en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.