©Sharp

Bekend TV-merk lanceert nu ook elektrische fietsen

Dit TV-merk komt met elektrische fietsen: zijn deze e-bikes 'scherp' geprijsd?

9 augustus om 20:50
Laatste update: 9 augustus om 22:37

De Japanse fabrikant Sharp stort zich nu ook op elektrische fietsen. Het bedrijf lanceert nieuwe e-bikes met een minimalistisch ontwerp en een kleurenschermpje op het stuur.

Sharp Consumer Electronics is vooral bekend van zijn televisies en speakers, maar het bedrijf maakt nog veel meer apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld een airco, stofzuiger, magnetron of airfryer van Sharp in huis hebben. Het Japanse concern bracht eerder ook al een elektrische step op de markt en daar komen nu deze elektrische fietsen bij.

De Sharp Grenoble is een nieuwe e-bike die zowel voor in de stad als op het platteland geschikt is. Het frame van de fiets is gemaakt van een aluminiumlegering. De e-bike heeft een 250W-motor in het achterwiel met vijf niveaus van trapondersteuning en beschikt over cadans- en koppelsensoren.

Batterij en actieradius

De 280 Wh accu is geïntegreerd in het frame en is goed voor een actieradius van 85 kilometer, wat tegenwoordig niet zo indrukwekkend is. De batterij is tussen drie en vier uur weer volledig opgeladen. De fiets heeft zeven versnellingen en Tektro hydraulische schijfremmen. De e-bike weegt 19,5 kg.

Een minpunt: de spatborden en het bagagerek zijn optioneel en moet je dus zelf achteraf monteren. Ook is de e-bike niet bedoeld voor lange mensen, want de fiets is volgens Sharp geschikt voor mensen die tussen 1,70 en 1,90 meter lang zijn.

Scherm, app en usb-poort

Op het stuur zit een waterdicht kleurenscherm en de e-bike is ook te koppelen aan een eigen app. Er zit ook een usb-poort op, om je telefoon op te laden tijdens het fietsen.

De Sharp e-bike BK-GS03 is er wit of lichtgrijs en kost 2399 euro.

Versie met riemaandrijving

Voor zo’n 200 euro meer heb je de variant met een Gates carbon-riemaandrijving. Ook heeft deze versie, met typenummer RS08, een frame dat helemaal uit elkaar is te halen, zodat je de fiets makkelijker kan vervoeren op reis. 

Lees meer over elektrische fietsen en volg onze updates met ons WhatsApp-kanaal