Dit bekende fietsmerk komt met pittige nieuwe e-bikes

© Orbea

Bekend fietsmerk komt met krachtige elektrische fietsen

De Spaanse fietsfabrikant Orbea komt na zijn nieuwe urban e-bike nu ook met twee krachtige, veelzijdige elektrische fietsen. De e-bikes hebben een pittige middenmotor, een verende voorvork, grote ingebouwde batterij en geïntegreerde lampen.

De Baskische fabrikant Orbea maakt al bijna een eeuw fietsen en richtte zich tot voor kort vooral op racefietsen en mountainbikes. In Spanje is het marktleider op de fietsmarkt, maar sinds een paar jaar verkoopt Orbea ook elektrische fietsen. De Spanjaarden timmeren daarmee steeds harder aan de weg, ook in Nederland. Eerder dit jaar kwam het merk al met een sportieve e-bike voor in de stad, de Orbea Diem. Nu heeft het bedrijf twee nieuwe e-bikes in de Kemen-lijn uitgebracht.

De Kemen Tour is bedoeld voor zowel woon-werkverkeer als langere fietstochten en de Kemen Adventure is ook geschikt voor het wat 'ruigere' werk.

Krachtige middenmotor

De nieuwe Kemen Tour en Kemen Adventure zijn krachtige maar relatief lichte e-bikes met een Shimano EP6-middenmotor met 85 Nm-koppel en een geïntegreerde batterij. Er is keuze uit twee door Orbea zelfontwikkelde frames: een diamantframe met een hoge bovenbuis en een comfortabel frame met een lagere instap. Orbea geeft je een levenslange garantie op het frame van je fiets.

De roots van Orbea in de mountainbike-wereld zijn terug te zien in de verende voorvork. De Supernova-koplamp is in het stuur ingebouwd en het achterlicht is geïntegreerd in het spatbord. Ook aanwezig is een telefoonhouder en in de bovenbuis zit ook een USB-C-aansluiting om je smartphone of een andere gadget mee op te laden.  

Banden en verende voorvork

De Kemen Tour heeft smallere 50 mm Schwalbe Marathon-banden die voor meer snelheid moeten zorgen, terwijl het Adventure-model dankzij zijn brede noppenbanden en een voorvork met meer veerweg ook geschikt is voor ruwe ondergronden.

Zowel de Orbea Kemen Tour als de Kemen Adventure zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen. De Tour 30 heeft een 540 Wh accu, 9-speed derailleurversnellingen en hydraulische MT200 schijfremmen. De Tour 20 heeft een 630 Wh accu en 10-speed derailleurversnellingen en hydraulische AT2 schijfremmen van Magura. De Tour 10 heeft ook een 630 Wh-accu maar dan met 11 versnellingen en hydraulische MT5 E-STOP schijfremmen van Magura. 

De Kemen Adventure is er ook in de modellen 10, 20 en 30. Ze hebben dus een voorvork met meer veerweg en ze beschikken over 60 mm brede Schwalbe Johnny Watts-banden. Er is dus aardig wat om uit te kiezen.

Geheime plek voor je AirTag of GPS-tracker

Een minpuntje bij Orbea zijn de sloten, want het bedrijf levert geen goed slot mee en een beugelslot monteren kan lastig zijn. Je zult er dus zelf een goed slot bij moeten komen. Wel beschikken deze nieuwe e-bikes over een geheime plek om een Apple AirTag of een andere GPS-tracker te monteren. “We vertellen je niet waar, je zult moeten wachten tot je je fiets ontvangt om dat te ontdekken”, aldus Orbea.

Optioneel kun je de elektrische fietsen voorzien van een voordrager en je kunt allerlei accessoires toevoegen, zoals kinderzitjes en aanhangers. Ook is er apart een extra range extender-batterij van 252 Wh verkrijgbaar, wat fijn kan zijn als je lange dagen wilt maken tijdens je fietsvakantie. De Kemen Tour is verkrijgbaar in zwart, ivoorwit en groen, de Kemen Adventure is er in zwart, blauw en rood. 

De Orbea Kemen Tour 30 begint bij 3499 euro, de Tour 20 bij 3999 euro en de Tour 10 bij 4599 euro. Voor de Adventure-versies betaal je telkens 100 euro meer.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.