Ford maakt twee e-bikes geïnspireerd op zijn bekendste auto's

©Ford

Ford maakt e-bike speed pedelec van Mustang en Bronco
7 augustus om 17:04
Laatste update: 7 augustus om 20:50

De tofste auto's van Ford komen meestal niet naar de Europese markt, voor deze elektrische fietsen hebben we betere hoop. Ze zijn gebaseerd op twee van de bekendste auto's van Ford: de Mustang en de Bronco. 

Met de Model T maakte Ford eigenhandig paard en wagen overbodig, ironisch genoeg zijn het dan weer de Fords met paarden-namen die het meest tot de verbeelding spreken. De twee bekendste zijn de Mustang – vooral een sportwagen, inmiddels ook een elektrische SUV – en de Bronco – ooit een schattige terreinwagen, inmiddels een enorme SUV. En uitgerekend die twee namen prijken binnenkort ook op twee elektrische fietsen.

Ford werkt daarvoor samen met e-bikemaker N+, dat ook al een fiets maakte met het Mercedes-AMG Formule 1-team. En meer automerken gingen Ford voor met een eigen fiets, zoals Porsche, Jeep, en Polestar. Toch denkt Ford dat deze samenwerking anders is, omdat de e-bikes echt verbonden zouden zijn aan de modelnamen die erop staan.

Het karakter van de auto

Dus: de Bronco e-bike is gericht op off-road. Dikke banden, een krachtige 750W-naafmotor met 85 Nm koppel om je door de modder te trekken en een dubbele vering die van Ford de naam GOAT heeft gekregen: Goes Over Any Type of Terrain. Het bereik is een kleine 100 kilometer. Met zijn topsnelheid van 45 kilometer per uur zou de Bronco hier alleen de weg op mogen als een speed pedelec.

Dat geldt ook voor de Mustang, die dezelfde prestaties biedt maar met een ander uiterlijk. Evenveel power dus, maar waar de Bronco een crossmotor-achtig zadel heeft, krijg je bij de Mustang een normaal zadel. En geheel in Mustang-stijl is ook de fiets natuurlijk knalrood. De Mustang komt op gladde banden, in plaats van de offroad-banden van de Bronco. Dat maakt dat de Mustang volgens Ford 'net zo rijdt als de sportwagen'.

De Bronco komt standaard in de tint Area 51, een blauwgrijze kleur, maar beide fietsen kunnen overgespoten worden in een kleur naar keuze. De prijs past bij het segment van de speed pedelec: de Mustang is er vanaf 4000 dollar, de Bronco vanaf 4500 dollar. In eerste instantie worden de Ford e-bikes alleen verkocht door Amerikaanse Ford-dealers, over een komst naar Europa is nog niks bekend.

Lees meer over elektrische fietsen en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.