©Bemis

Deze toiletbril gebruik je met app

Deze toiletbril bedien je met een app

Vandaag om 09:33

We hebben tegenwoordig overal profielen voor nodig: voor streamingdiensten,  voor de instellingen in de auto en zelfs voor een wc-bril. De nieuwe Bemis BB-1200-toiletbril bedien je met een app en leert jouw voorkeuren kennen.

In Nederland is het niet zo veelvoorkomend, maar menig persoon vindt het heel erg prettig: een bidet. Sommigen gebruiken het in plaats van wc-papier, anderen om zijn zuidelijke regionen los van dat even op te frissen. In onder andere Frankrijk kom je het vaak tegen. Nu is er een toiletbril die je kunt veranderen in een bidet: de Bemis BB-1200. Je kunt er meerdere profielen op opslaan om jouw voorkeuren vast te leggen.

Bemis BB-1200

Met de app kun je helemaal instellen hoe je watetemperatuur moet zijn, de temperatuur van de wc-bril en de temperatuur van de droger. Ook de waterdruk en de positie van de douche kun je zelf instellen in de app voor Android en iOS. De wc-bril kan verbinden met Bluetooth en wifi en er zit ook een afstandsbediening bij zodat ook gasten gebruik kunnen maken van de vele mogelijkheden die deze toiletbril biedt.

De app deelt volgens Bemis geen persoonlijke informatie met derden en de data wordt ook niet aan je identiteit gelinkt. Wil je echter het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je beter kiezen voor het gebruiken van de afstandsbediening. Dit bijzondere apparaat kost rond de 400 euro en is daarmee een stuk goedkoper dan de slimme wc-bril van Kohler: de PureWash E930 kost tussen de 1500 en 2000 euro, wat het verfrissen tijdens een wc-bezoek wel erg duur maakt, per keer. 

Slimme wc-bril

Voor niet-bidet-gebruikers is een slimme wc-bril een stuk minder interessant. De opties die dan overblijven is het al dan niet verwarmen van de wc-bril, al kunnen we ons ook een Japanse wc-bril voorstellen waarmee je je favoriete muziek of natuurgeluiden kunt luisteren of een doorspoelgeluid kunt laten afspelen. In de toekomst zal een slimme wc waarschijnlijk meer de medisch kant opgaan, waarbij bijvoorbeeld je urine wordt gecheckt op ziektes of juist mineralen die missen. 

 Lees meer over slimme wc's en abonneer je op onze nieuwsbrief.