©Samsung

Samsung komt mogelijk volgende week met eerste high-end Chromebook

Samsung komt mogelijk volgende week met eerste high-end Chromebook

Vandaag om 19:00

ASUS, Acer en Lenovo hebben ze al uitgebracht: Chromebooks met het woord Plus in de productnaam. Google staat bedrijven toe dit te doen op het moment dat de Chrome-laptops over relatief goede specificaties beschikken, iets wat bij normale Chromebooks niet altijd het geval is. Volgens geruchten komt Samsung binnenkort voor het eerst met een Chromebook Plus.

Samsung heeft al meerdere Chromebooks gemaakt. De laatste premium Chromebook van het bedrijf, de Galaxy Chromebook 2, verscheen in 2021. Chrome Unboxed schrijft nu dat de codenaam van mogelijk een nieuwe Chromebook van Samsung is opgedoken in een database. Over het nieuwe apparaat, met de codenaam Xol, gaan al langer geruchten rond.

Chromebook

Android Authority verwacht dat de nieuwe laptop high-end specificaties gaat krijgen en waarschijnlijk een knop krijgt om Gemini, de AI-chatbot van Google, op te roepen. Verdere details ontbreken nog. Google houdt op 24 september een evenement in New York dat in het teken staat van Chromebooks. Mogelijk wordt het nieuwe apparaat van Samsung daar uit de doeken gedaan. Of en wanneer we de laptop vervolgens in Nederland kunnen kopen, is niet duidelijk.

Het Chromebook Plus-merk wordt gebruikt voor Chromebooks met hogere specificaties dan gebruikelijk. De meeste Chromebooks hebben simpele specificaties, waardoor ze erg betaalbaar zijn. De laptops, die op Googles ChromeOS draaien, worden veel in het onderwijs gebruikt.

Om het label Plus te mogen dragen moet een Chromebook onder meer minimaal 8 GB aan werkgeheugen hebben. Daarnaast moet minimaal 128 GB aan opslag beschikbaar zijn en moet de laptop beschikken over minimaal een Intel i3-processor van de twaalfde generatie of nieuwer, of een AMD Ryzen 3-processor van de 7000-serie. Het beeldscherm moet minimaal over IPS-technologie en een resolutie van 1920x1080 pixels beschikken. 

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwsbrief