Apple komt met een nieuwe smart home-gadget: dit weten we al

© Apple

Nieuwe smart home-gadget van Apple: dit weten we al
26 september om 21:12

Apple werkt al een tijdje aan een nieuw soort smart home-apparaat. In de code van Apple wordt ernaar verwezen als de HomeAccessory. Naar verwachting wordt het apparaat een soort HomePod, voorzien van een bijna vierkant scherm.

Op het scherm kan je bijvoorbeeld een film kijken die je op de HomeAccesssory zelf opzoekt of die je via AirPlay naar het apparaat stuurt. Hoewel je bij een scherm in de eerste instantie denkt aan een rechthoek zoals de iPhone, iPad en computers van Apple dat hebben, zeggen bronnen tegen 9to5Mac dat Apple momenteel aan een scherm denkt dat dichter bij een vierkant in de buurt zit. Dit zou onhandig zijn voor het kijken van films en series, omdat die nooit een vierkante beeldverhouding hebben.

Zelfde chip als in de iPhone

De nieuwe gadget zou worden aangestuurd door de A18-chip, die ook in de nieuwe iPhone16 zit. Daarmee kan de HomeAccessory gebruikmaken van Apple Intelligence, in tegenstelling tot de huidige HomePods.

Videogesprekken en gebarenbediening

Op de HomeAccessory zit ook een camera waarmee je kan videobellen. Maar je kan nog meer met de camera: zo zou het apparaat je moeten herkennen, zodat het bijvoorbeeld in jouw agenda kan kijken als je vraagt wat je volgende afspraak is. Door de camera moet je de HomeAccessory ook met gebaren kunnen bedienen, wat handig is als je bijvoorbeeld vieze handen hebt tijdens het koken en het scherm niet wil aanraken.

Het nieuwe Apple-apparaat verschijnt volgens de bronnen van 9to5Mac in het voorjaar van 2025. Hoe Apple hem precies gaat noemen, blijft gissen.

Lees meer over Apple en volg al het tech-nieuws met onze app.