©Apple

HomePod onbruikbaar na update, Apple trekt software terug

Update maakt HomePod onbruikbaar, Apple grijpt in na stroom klachten

24 september om 21:39

Apple heeft een software-update voor de HomePod teruggetrokken nadat gebruikers meldden dat hun apparaat hierna onbruikbaar werd. De update, versie 18.1 bèta 2, werd op maandag uitgebracht, maar is inmiddels niet meer beschikbaar.

Gebruikers die de bètaversie op hun HomePod of HomePod mini installeerden, ondervonden problemen waarbij het apparaat niet meer functioneerde. Het probleem werd door verschillende gebruikers gemeld op sociale media en het forum van MacRumors.

Apple heeft de software voorlopig ingetrokken. Het is nog onduidelijk wanneer de update weer beschikbaar zal zijn. Sommige gebruikers die versie 18.1 bèta 2 hebben geïnstalleerd, zijn erin geslaagd hun HomePod te herstellen via speciale software op Mac, zoals Apple Configurator. Dit is echter geen officiële oplossing van Apple en brengt risico's met zich mee.

Niet de eerste keer

Momenteel kunnen gebruikers die graag de HomePod-software willen testen, de eerste versie van de 18.1 bèta blijven installeren. Deze lijkt geen problemen te veroorzaken, maar het blijft aan te raden voorzichtig te zijn met bètasoftware, aangezien deze vaak nog niet volledig stabiel is.

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple soortgelijke problemen ervaart. Eerder deze maand moest het bedrijf een update voor de iPad Pro terugtrekken vanwege vergelijkbare problemen.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.