©Unsplash

Apple wil iPad Pro's die probleem na update niet meer werken oplossen

Apple zoekt oplossing voor iPad Pro's die na update niet meer werken

22 september om 22:00

iPadOS 18 heeft voor meerdere gebruikers met een iPad Pro met M4-chip voor problemen gezorgd. Getroffen iPads stopten na de update naar de nieuwste versie van iPadOS simpelweg compleet met werken. Gelukkig is Apple nu bezig met een oplossing, schrijft 9to5Mac.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen met een M4 iPad Pro getroffen zijn door de problemen. Meerdere mensen met wie 9to5Mac sprak, merkten dat hun iPad niet meer aanging na het installeren van iPadOS 18. Andere iPad-modellen lijken niet te zijn getroffen. Apple werkt aan een nieuwe versie van iPadOS 18 waarin de problemen moeten zijn opgelost. Wanneer die verschijnt, is nog niet bekend. 

Apple zelf schrijft dat een "klein aantal" mensen met een iPad Pro de problemen ervaart door de eerdere update, meldt 9to5Mac op op basis van een interne memo die het in handen kreeg. Apple-personeelsleden krijgen de opdracht om eerst te proberen iPads van getroffen klanten te resetten, voor ze een vervangend toestel meegeven. De update die voor problemen zorgt is teruggetrokken, dus mensen met een iPad Pro met M4-chip kunnen niet langer de nieuwste versie van iPadOS downloaden en installeren. Mensen die de versie al op hun iPad Pro hebben en geen problemen ervaren, hoeven zich geen zorgen te maken.

iPadOS 18 brengt meer mogelijkheden naar je thuisscherm

iPadOS heeft onder meer veranderingen gebracht naar het thuisscherm van iPad, waar nu meer aan te passen valt. Zo kun je kleuren van app-iconen aanpassen en is het mogelijk om apps vrijer te verdelen over je thuisscherm. Daarnaast zit er ook voor het eerst een rekenmachine-app op je iPad en is onder meer het bedieningspaneel aangepast.

Lees meer nieuws over iPad en mis niet met onze nieuwsbrief.