iFixit haalt iPhone 16 Pro uit elkaar: veel beter repareerbaar

©iFixit

iFixit haalt iPhone 16 Pro uit elkaar: veel beter repareerbaar
Vandaag om 14:24
Laatste update: om 14:26

iFixit heeft de iPhone 16 Pro uit elkaar gehaald om te kijken of het toestel goed te repareren is. Dat blijkt best mee te vallen.

Vorig jaar gaf iFixit de iPhone 15 Pro Max een reparatiescore van 4 van de 10. Dit jaar krijgen de iPhone 16 Pro en de Pro Max een flink verbeterde score van 7 van de 10.

De iPhone 16 Pro is zo ontworpen dat je reparaties kunt maken zonder het scherm te verwijderen. Ook zijn er treklipjes aanwezig om de batterij te verwijderen. Met iOS 18 heeft het toestel tevens toegang tot een repareerassistent, waardoor je gebruikte Apple-onderdelen kunt gebruiken.

Ook heeft Apple vanaf de eerste dag dat het toestel beschikbaar is, een reparatiegids beschikbaar gesteld. Dat geeft handige mensen de mogelijkheid om zelf het toestel te repareren.

Verschillende schroefjes en lijm

De score gaat niet hoger, omdat je onder andere een hele hoop verschillende soorten schroevendraaiertjes nodig hebt om alles los te krijgen. Ook wordt er nog te veel lijm gebruikt.

Wel een opvallend detail is dat de batterij in de iPhone 16 Pro compleet omhuld is en de batterij in de iPhone 16 en iPhone 16 Plus niet. Hoewel de batterij nog wel zit vastgelijmd, maak je door de omhulling geen risico dat je schade doet aan de batterij met bijvoorbeeld brandgevaar als gevolg.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.