Nederlandse studio bouwt bekende gebouwen ‘af’ met drones

©Unsplash

Nederlandse studio creëert restauraties bekende gebouwen met drones
29 september om 18:46

Mooie plaatjes van de Nederlandse designstudio Drift: met drones bouwen ze gebouwen ‘af’. Niet door bakstenen naar boven te tillen, maar door met licht te laten zien hoe het eruit komt te zien als het af is.

Het beste voorbeeld van het werk van deze studo is de Sagrada Familia in Barcelona. Het bouwwerk van Gaudi wordt al sinds 1882 gebouwd. Het zou in 2030 af moeten zijn, maar hoe zou het er dan ongeveer uit komen te zien? Met drones zijn er lichtpuntjes bij gemaakt om mensen daar een beter beeld bij te geven. Hetzelfde geldt voor het Colosseum in Rome: hoe imposant was dat toen het nog heel was? Studio Drift laat het met zijn oplichtende drones zien.


Studio Drift werkt samen met Drone Stories en Nova Skystories om deze ‘voltooide’ gebouwen te laten zien en daarmee meteen een goed voorbeeld te kunnen geven van een ontwerp van een architect. Studio Drift is ooit begonnen door twee visueel kunstenaars: Ralph Nauta en Lonneke Gordijn. Het doel? De toekomst van bouwprojecten in beeld brengen. Hiervoor heeft het jaren gewerkt met 64 multidisciplinaire artiesten om software te maken die dit soort lucht-sculpturen kan creëren. 


Ben je nieuwsgierig naar de creaties van deze kunstenaars, bekijk dan zeker deze Instagram-post. Hieronder kun je genieten van ander werk van de studio, namelijk dat tijdens de Vrijheidsviering van vier jaar geleden in Rotterdam.

Lees meer over drones.