©Unsplash

Google Maps op Android Auto voegt eindelijk deze belangrijke functie toe

Google Maps op Android Auto voegt eindelijk deze belangrijke functie toe

Vandaag om 09:52

Waze was en is een populaire manier om te navigeren. Dit bedrijf werd overgenomen door Google en sindsdien werken deze twee samen. We hebben lang moeten wachten voordat deze functie werd toegevoegd aan Google Maps voor Android Auto. Eindelijk is het zover, tenminste…

In 2013 nam Google de navigatieapp Waze over voor 1,2 miljard, in die tijd een immens bedrag. Waze was en is een van de populairste manieren om te navigeren. Deze app had veel leuke en nuttige toevoegingen. 

Incident rapportage

Een van deze nuttige toevoegingen was de incidentrapportage. Wanneer je als gebruiker van Waze langs een ongeluk, wegwerkzaamheden of ander incident reed, kon je dat met een paar klikken aangeven. Hiermee kon je de andere weggebruikers informeren wat er aan de hand was. Een belangrijk middel om het autorijden op de weg veiliger te maken.

We zijn 11 jaar verder en eindelijk lijkt het erop dat Google Maps op Android Auto ook gebruik kan gaan maken van deze functie. Diverse gebruikers melden namelijk dat ze het icoon op het beeldscherm in de auto zien verschijnen.

Wanneer je op dit icoon klikt krijg je een aantal incidenten om te rapporteren.

Nog niet in Nederland

De meldingen komen vooralsnog alleen uit de Verenigde Staten en (nog) niet uit Nederland of België. Het kan zijn dat deze update onze landen nog niet bereikt heeft of dat Google het nog even bij de VS houdt als test. Het heeft in iedere geval niets te maken met wetgeving want de functie kan hier wel gewoon gebruikt worden op Waze.

Dan is er nog de vraag waarom het zo lang heeft geduurd? Naar dat antwoord kunnen we voorlopig alleen maar raden. De kans is groot dat Google heel lang heeft nagedacht over het toevoegen van deze functie in verband met de veiligheid. Al rijdend langs een ongeluk iets invoeren op je beeldscherm is per definitie minder veilig dan wanneer je het niet doet.

Meer over Google Maps lees je hier en abonneer je op de nieuwsbrief