Google Maps gaat nu nóg meer op Waze lijken

©Googlemaps

Google Maps lijkt steeds meer op Waze
31 juli om 20:24
Laatste update: 31 juli om 20:36

Google geeft zijn navigatie-apps Google Maps en Waze allebei een flinke update. De twee apps lijken binnenkort sterker dan ooit op elkaar. Vooral Google Maps verandert steeds meer.

Google Maps krijgt met de nieuwe update een verbeterde incidentrapportage. Dat vertaalt zich naar grotere icoontjes voor meldingen van bijvoorbeeld werkzaamheden en snelheidscontroles. Gebruikers kunnen nu, net als in Waze, incidenten bevestigen met een simpele tik. Deze feature wordt nu uitgerold naar Android en iOS, alsook auto’s met Google built-in, Android Auto en Apple CarPlay.

Ook krijgt Google Maps nieuwe functies om je naar jouw bestemming te begeleiden. De app identificeert bijvoorbeeld de ingang van het gebouw dat je nadert, markeert het gebouw in rood en toont parkeerterreinen in de buurt. Deze functies worden volgens Google in de 'komende weken' uitgerold naar alle apparaten. 

Waze krijgt ook updates

Daarnaast krijgt Waze er wat snufjes bij. Zo kan je vanaf nu op zowel Android als iOS nieuwe soorten verkeerscamera’s rapporteren, zoals camera's die bus-baangebruik, veiligheidsgordels en het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden controleren. 

Ook krijg je vanaf nu meldingen voor wegafsluitingen voor evenementen, zoals marathons. Als zo’n afsluitingen zich in de buurt van belangrijke locaties bevinden, bijvoorbeeld jouw huis, dan kan je kiezen hier pushmeldingen voor te krijgen. Deze functie wordt nu op de Olympische Spelen getest, maar komt later ook beschikbaar bij andere evenementen wereldwijd. 

Navigeren zonder mobiel te ontgrendelen

Ten slotte kan je binnenkort met Waze navigeren zonder je telefoon te ontgrendelen. Tot nu toe was dat niet mogelijk. Deze feature komt deze maand naar Android. Als je op iOS zit, moet je wachten tot het najaar. 

Google maakte vandaag ook een andere nieuwe functie van Maps bekend: op sommige locaties kun je voortaan 'tijdreizen', waarbij je ziet hoe die plek er vroeger uitzag.

Lees meer nieuws over Google Maps, en blijf op de hoogte met onze Bright-app.