Starlink heeft nu 4 miljoen gebruikers en verdient geld voor SpaceX

©Unsplash

Starlink heeft nu 4 miljoen gebruikers en verdient geld voor SpaceX
Vandaag om 10:51

Elon Musk is op een missie en dat is mensen op Mars zetten. Daarvoor is veel geld nodig en Musk heeft verschillende manieren bedacht om aan dat geld te komen. Zo start hij verschillende bedrijven die geld genereren om SpaceX zijn ding te kunnen laten doen. Een van deze bedrijven is Starlink.

Wanneer je een Starlink installatie hebt, kun je gebruik maken van het internet waar geen conventionele dekking is. Dat wil zeggen geen kabels in de grond of zendmasten in de buurt. Starlink verstuurt en ontvangt het internetsignaal via de trein aan satellieten die boven ons hoofd zweven. Deze satellieten sturen het signaal op hun beurt weer aan elkaar door. 

Om een wereldwijde dekking te krijgen heb je veel satellieten nodig. Op dit moment zweven er al 6000 door de ruimte en dit aantal groeit snel. Dat moet wel want deze 6000 satellieten geven nog lang geen wereldwijde dekking. Nederland en België kunnen al wel gebruik maken van deze diens. Het eerste doel is 12.000 satellieten en men wil eventueel doorgroeien naar 34000.

4 miljoen gebruikers

De CEO van Starlink heeft op een hoorzitting bekend gemaakt dat het bedrijf onlangs zijn klantenbestand over de 4 miljoen zag gaan. De groei zit er goed in bij het bedrijf want in mei waren dat er nog 3 miljoen. Starlink begin zijn diensten aan te bieden in 2020.

Het klantenbestand van Starlink is divers. Consumenten die ver van de bewoonde wereld wonen hebben baat bij Starlink, net als bezitters van schepen die over de oceaan heen gaan. In het bedrijfsleven zien we onder andere de vliegtuigmaatschappijen zaken doen met Starlink. Ook op het slagveld zien we dat deze techniek gebruikt wordt.

Meer dan 4 miljoen klanten is erg mooi voor deze dienst, en het eind is nog niet in zicht. Met een winst van 6,6 miljard dollar is Starlink hard op weg om een belangrijke bijdrage te leveren aan de reis naar Mars.

Lees hier meer over SpaceX en abonneer je op de nieuwsbrief