©Samsung

Samsung Galaxy Fit3, fitnesstracker met groot display  nu ook in Nederland te koop

Samsung Galaxy Fit3, fitnesstracker met groot display nu ook in Nederland te koop

Vandaag om 11:25
Laatste update: om 11:31

Een fitnesstracker is voor iedereen die voornamelijk zijn gezond en sportprestaties wil meten. De Samsung Galaxy Fit3 werd al in februari al gelanceerd, maar is nu ook in Nederland te verkrijgen.

Deze tracker is dus niet nieuw voor de wereld, maar wel voor de Nederlandse markt. Deze 18,5 gram wegende fitnesstracker is per direct in Nederland te verkrijgen.

Samsung Galaxy Fit3

Een van de zichtbaarste veranderingen van deze fitnesstracker is het scherm. Dat meet 1,6 inch en dat is 45% breder dan zijn voorganger. Met de eerder genoemde 18,5 gram is het horloge licht en comfortabel om te dragen. Tijdens de dag, maar ook tijdens de nacht vanwege de uitgebreide slaapmonitoring. Het ziet niet alleen hoe je slaapt, maar het hoort ook hoe je slaapt door de ingebouwde snurkdetector.

De sporters onder ons kunnen er meer dan 100 verschillende activiteiten mee tracken. Dat kan binnen en buiten want met de IP68 classificatie kan het horloge  tegen water en stof. 

Veiligheid

Alleen veilig sporten is belangrijk. Deze fitnesstracker beschikt over valdetectie, een functie die we ook kennen van de Apple Watch. Je kunt als gebruiker instellen dat  bij een val de hulpdiensten worden gebeld. Een SOS-bericht verstuur je door 5 keer op de knop aan de zijkant te drukken.

Hoewel het een fitnessapparaat is kun je het in het ecosysteem ook inzetten als afstandsbediening voor je camera of andere apparaten. Overigens gaat de accu tot 13 dagen mee en dat kan de Apple Watch dan weer niet. De Samsung Galaxy Fit3 kost 65 euro en is verkrijgbaar in drie kleuren.

Lees alles over Samsung en abonneer je op de nieuwsbrief