iPhone 17 lijkt actieknop te laten varen voor bijzondere combinatie

© Unsplash

iPhone 17 lijkt actieknop te laten varen voor bijzondere combinatie
Vandaag om 15:03

Een actieknop hier, cameraregelaar daar, Apple heeft het maar druk met nieuwe knoppen. Maar wie denkt dat het Amerikaanse bedrijf nu klaar is heeft het mis. De iPhone 17 Pro zal naar verluidt afscheid nemen van drie knoppen en op de proppen komen met een bijzondere combinatie. 

Vorig jaar maakten we kennis met de actieknop, maar in 2025 zou deze alweer van de iPhone 17 Pro kunnen verdwijnen. Officieel is het nieuws niet, maar de redelijk betrouwbare bron Majin Bu heeft naar eigen zeggen voldoende informatie om het te kunnen delen.

Het idee is simpel: de actieknop en de twee volumeknoppen moeten ruimte maken voor een combinatie tussen die drie. Hoe dat er precies uit komt te zien, lijkt Bu op dit moment nog niet te weten, maar volgens ingewijden is Apple druk met het testen ervan.  

Cameraregelaar als inspiratie voor iPhone 17 Pro? 

Met de nieuwe cameraregelaar op de iPhone 16-serie valt er wellicht iets te zeggen over een gecombineerde knop voor de iPhone 17 Pro. Apple zou bijvoorbeeld dezelfde tactiek kunnen toepassen, waarbij je kunt swipen voor het geluid en kunt drukken voor de functies van de actieknop. 

Het zal in ieder geval wel kunnen verklaren waarom zowel de actieknop als de cameraregelaar dit jaar ook op de reguliere iPhone 16 en 16 Plus te vinden zijn, en het gat met de Pro-modellen kleiner is geworden. 

Hoewel Apple altijd twee jaar van te voren met de productie van een smartphone begint (zo werkt het nu al aan de iPhone 18), komt het gerucht wel vroeg aanwaaien. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat het testen op dit moment wel plaatsvindt, maar het eindresultaat anders kan zijn.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets van onze nieuwsbrief.