Deze Sony-oordoppen houden geluid tegen maar laten het ook juist door als dat moet

©Sony

Deze Sony-oordoppen houden geluid tegen maar laten het ook juist door als dat moet
Vandaag om 16:27

Sony heeft een nieuwe line-up aan LinkBuds-producten aangekondigd. De serie bestaat uit de LinkBuds Fit (199 euro), LinkBuds Open (199 euro) en LinkBuds Speaker (159 euro).

‘Comfort en het verbinden van de online en offline wereld’, dat is hoe Sony zijn LinkBuds-serie, die sinds 2022 beschikbaar is, beschrijft. Volgens het Japanse bedrijf sluiten de drie nieuwe producten naadloos op die visie aan. In een notendop: 

De LinkBuds Fit zijn gericht op comfort en een gepersonaliseerde stijl. De oordopjes zijn voorzien van nieuwe Fitting Supporters en Earbuds Tips, al moet je die wel apart aanschaffen. De Open-variant biedt dezelfde kwaliteit, maar dan met een open ontwerp zodat je de wereld om je heen beter kunt horen. 

Met de LinksBuds Speaker krijg je volgens Sony een helder en goed balanceerd geluid dat je een vloeiende luisterervaring biedt. Klinkt fancy, maar wat het allemaal betekent? We duiken er iets dieper in. 

Sony LinkBuds Fit | 199 euro

De LinkBuds Fit draagt een aantal opvallende kenmerken met zich mee. Het opvallendste is misschien nog wel dat Olivia Rodrigo zich met de ontwikkeling heeft bemoeid. Naast een eigen paarse kleur, heeft de artiest ook haar stempel gedrukt op een eigen EQ-interface en biedt zowel de Fit als de Open twee aangepaste EQ’s met zich mee. 

Sony heeft de oordoppen voorzien van nieuwe Air Fitting Supporters, waarmee de oordopjes beter in je oren blijven zitten tijdens het sporten, maar op dagelijkse basis ook meer comfort bieden. Fijn, want volgens Sony zelf wil je doppen nooit meer uit de oren halen. Dankzij de ruisonderdrukking wordt omgevingsgeluid niet alleen dempt, maar passen de oordopjes zich er ook op aan.

Die ruisonderdrukking belooft overigens veel goeds, want Sony heeft dezelfde technologie gebruikt als bij de Sony WH-1000XM5, die over een uitstekende onderdrukking beschikt. Functies als Auto Switch, Auto Play en de vernieuwde Dynamic Driver X zorgen ervoor dat de ervaring compleet is. 

De LinkBuds Fit is vanaf oktober beschikbaar in de kleuren zwart, wit, groen en Olivia Rodrigo’s violet.

Sony LinkBuds Open | 199 euro

Sony biedt je met de LinkBuds Open hetzelfde als het Fit-model, maar maakt gebruik van een ander ontwerp. Het gaat om een open ontwerp waardoor je alles om je heen gewoon kunt blijven horen, terwijl je naar je favoriete podcast luistert. 

Opvallend is de adaptieve volumeregeling die het volume van je content kan aanpassen aan je omgeving. In bed zal het geluid dus niet te hard zijn, in de trein klapt er wat meer volume door je oren. 

De LinkBuds Open is vanaf oktober beschikbaar in de kleuren zwart, wit en Olivia Rodrigo’s violet.

Sony Speaker | 159 euro

Een speaker met de naam Buds erin klinkt wat verwarrend, maar gezien de functionaliteiten is de Speaker uitstekend op z’n plek in de LinkBuds-serie. Zo beschikt hij net als de oordopjes over functies als Auto Switch (snel schakelen tussen dopjes en speakers), Quick Access (met een druk op de knop muziek luisteren) en Auto Play (speelt muziek af volgens jouw ritme). 

Grappig genoeg is de speaker, die je door de afneembare draagriem overal mee naartoe kunt nemen, ook te gebruiken als telefoon. Door hardware en functies als echo-onderdrukking kun je er op papier ook probleemloos mee bellen. 

De batterij van de Speaker gaat op een volle lading zo’n 25 uur mee en is vervolgens op te laden in een apart laadstation. In combinatie met de IPX4-rating kun je hem dus echt overal met je mee naartoe nemen. Bediening gaat via de Sound Connect-app. 

De LinkBuds Speaker is vanaf oktober beschikbaar in de kleuren lichtgrijs en zwart. 

Meer nieuws over oordoppen en mis niets met onze Bright-app.