©Sony

Speciale PlayStation 5 Pro binnen seconden uitverkocht

Speciale PlayStation binnen seconden uitverkocht: voor 16.000 euro op Marktplaats

26 september om 13:39

De speciale 30th Anniversary PlayStation 5 Pro is binnen enkele seconden al uitverkocht, maar met een flinke berg geld kun je ook op Marktplaats terecht.

PlayStation bestaat dertig jaar, dus brengt Sony onder andere een speciale 30th Anniversary-versie van de PlayStation 5 Pro uit. De spelcomputer heeft dezelfde grijze kleur als de originele PlayStation, inclusief kleurrijk logo.

De speciale PlayStation 5 Pro heeft een flink prijskaartje van 1099 euro, maar dat weerhield gamers en scalpers er niet van om het apparaat vooruit te bestellen. Binnen enkele seconden was de spelcomputer uitverkocht, omdat er in totaal maar 12.300 stuks worden gemaakt.

Marktplaats

Het duurde niet lang tot de eerste consoles al op Marktplaats verschenen. "Ik wil kijken wat er voor geboden wordt en of ik dan ook over ga tot verkoop of hem zelf houdt", schrijft een verkoper op het platform. Het hoogste bod staat op dit moment op 4000 euro. Bij een andere advertentie was een ware biedingsstrijd aan de gang en stond het hoogste bod al op 16.000 euro. Deze advertentie is inmiddels verwijderd.

De speciale PlayStation wordt op 21 november geleverd. Onderdeel van het pakket is een spelcomputer, twee controllers, een oplaadstation voor de controllers en een standaard om de spelcomputer rechtop te zetten. Een disc drive om schijfjes in de spelcomputer te kunnen stoppen moet je er nog los bij kopen. Wel krijg je een grijs frontje om op die disc drive te klikken.

Lees meer over games, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.