© Sony

PlayStation brengt limited edition PS5 en PS5 Pro uit voor 30e verjaardag

PlayStation brengt limited edition PS5 en PS5 Pro uit voor 30e verjaardag

19 september om 22:10

PlayStation is eind dit jaar jarig en heeft een cadeautje voor iedereen die de nieuwe PS5 en PS5 Pro lelijk vindt of graag weer terug wil naar vroegere tijden. Speciaal voor zijn dertigste verjaardag brengt het bedrijf namelijk een retroversie uit van de twee modellen.

PlayStation kondigde recent de PS5 Pro aan die alles net iets beter kon dan zijn voorganger, hoewel het nog de vraag is hoeveel je daar tijdens het gamen zelf van gaat merken. Nu is er een nieuwe reden om er toch eentje aan te schaffen als je de nieuwe grijze kleur heel mooi vindt of graag een limited edition wil: er worden slechts 12.300 exemplaren gemaakt. Dat aantal is een verwijzing naar 3 december, de datum dat de eerste PlayStation voor het eerst verscheen, in 1994 in thuisland Japan.

Grijze PlayStation met kleurtjes

Ook de gewone PS5 is er in de retro-editie. Dat houdt in dat ook deze een klassieke PlayStation-grijze kleur en het oude kleurrijke logo van het bedrijf heeft. Naast de PlayStation krijg je ook een aantal collectors-items bij deze limited editions, waaronder een Playstation sticker, poster en een paperclip. En een usb-c-laadsnoer in de stijl van de ouderwetse PS1-controller.

Het is nog niet bekend welke prijs er voor beide PlayStations wordt gevraagd, maar de pre-orders beginnen op 26 september. Als je er een weet te bemachtigen, kan je hem over tien jaar misschien zelfs met winst verkopen, want de vorige retro-grijze jubileumeditie wordt nu verkocht op Amazon voor 1500 euro.

Lees meer over games en volg al het tech-nieuws in onze app.