De nieuwe iPhone SE is 'bijna klaar' en belooft veel goeds

©iPhoneconcept

Nieuwe iPhone SE komt eraan: vier grote veranderingen
1 oktober om 23:21
Laatste update: 1 oktober om 23:49

Apple komt binnenkort met een nieuwe versie van de iPhone SE met meerdere grote veranderingen, waaronder een vernieuwd ontwerp zonder de thuisknop. De nieuwe iPhone SE moet kopers die op zoek zijn naar een betaalbare smartphone overhalen.

Apple is volgens bronnen van Bloomberg 'bijna klaar' voor de massaproductie van de vierde generatie van de iPhone SE. Maar dat betekent niet dat je de nieuwe iPhone SE dit jaar al kan kopen. De release zou in het voorjaar van 2025 gepland staan, waardoor een introductie in maart voor de hand ligt. Het wordt de eerste grote update van de iPhone SE sinds 2022, toen Apple ondersteuning van 5G aan de SE toevoegde.

Lijkt erg op de iPhone 14

Met de nieuwe SE stapt Apple af van het oude ontwerp met de homeknop en de grote schermranden, en stapt het over op een edge-to-edge-scherm. Het zou gaan om een oled-scherm met een 6 inch-formaat. Het ontwerp zou veel lijken op dat van de iPhone 14.

De vernieuwde SE ondersteunt naar verwachting ook de nieuwe Apple Intelligence-functies. Dat zou betekenen dat het toestel als chip een A17 Pro of een A18 krijgt. 

Concurrentiestrijd

Met het nieuwe model wil Apple beter concurreren op de markt van betaalbare telefoons. De huidige iPhone SE is te koop vanaf 529 euro, terwijl de iPhone 16 vanaf 969 euro verkrijgbaar is. Maar de concurrenten van Apple bieden veel goedkopere Android-toestellen aan. 

Met de nieuwe upgrade lijkt de SE uiterlijk meer op de duurdere iPhones. Dat zou volgens Bloomberg moeten helpen om prijsbewuste kopers over te halen en mogelijk marktaandeel terug te winnen dat verloren is gegaan aan merken als Huawei en Xiaomi.

Nieuwe iPad Air

Apple wil komend voorjaar volgens Bloomberg ook twee nieuwe iPad Air-modellen introduceren met onder meer betere chips en meer opslagruimte.

Daarnaast werkt Apple aan een verbeterde versie van zijn Magic Keyboard, voor zowel de 11 inch als de 13 inch-versies van de Air. Dat nieuwe toetsenbord krijgt een aantal van de functies van het iPad Pro-toetsenbord.

Apple-event in oktober?

Later deze maand worden er meer nieuwe producten van Apple verwacht. Het zou gaat om onder andere een nieuwe iPad mini en verbeterde versies van de MacBook Pro. Lees hier alles over de verwachtingen.

De iPhone 16 kwam nog maar een paar weken geleden op de markt, maar intussen lekt er al steeds meer uit over de iPhone 17.   

Volg meer Apple-nieuws met onze vernieuwde Bright-app.