©Sebastiaan de With

Kijken: iPhone 16 Pro maakt prachtige foto's in handen van maker Halide foto-app

Kijken: iPhone 16 Pro maakt prachtige foto's in handen van maker Halide foto-app

Vandaag om 12:04
Laatste update: om 12:52

Sebastiaan de With, de Nederlandse ontwerper achter de populaire iPhone-foto-app Halide, heeft een uitgebreide review gepubliceerd over de camera van de nieuwe iPhone 16-serie. Conclusie: je kunt er behoorlijk vette foto’s mee maken.

Halide is al jaren een van de populairste camera-apps voor de iPhone. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om zoveel mogelijk uit het camerasysteem van de Apple-smartphone te halen. Een nieuwe update van die app speelt in op de nieuwe cameraregelaar die in de iPhone 16-serie te vinden is. 

Wat je daar precies mee kunt, en hoeveel kwaliteit het camerasysteem van de iPhone 16 heeft, is terug te zien in de bijzonder vette foto’s van Sebastiaan de With zelf.

Zulke vette foto’s kun je met de nieuwe iPhone maken

Het is inmiddels traditie dat Sebastiaan de With door Amerika trekt om het camerasysteem van de nieuwe iPhone uit te proberen. In dit geval is het de iPhone 16 Pro die meegaat op de roadtrip die doorgaans prachtige beelden oplevert. Het doel: aantonen hoe goed die nieuwe camera precies is. 

De iPhone 16 Pro is voorzien van een nieuwe Ultra-wide-camera met een 48 megapixel lens, een macrolens die volgens de With wonderen verricht en een zogeheten Fusion-camera.  

Met deze app kan jij het ook 

De beelden zijn indrukwekkend en laten direct ook de kracht van Halide zien. De applicatie is onder andere door de With ontwikkeld om gebruikers zo veel mogelijk uit het camerasysteem van de iPhone te halen. Je kan daarbij kiezen voor de automatische beeldbewerking van Apple, maar ook voor beelden in RAW met zo min mogelijk bewerking.

Halide is sinds kort ook voorzien van een nieuwe update, waarmee er gebruikgemaakt wordt van de cameraregelaar. Deze knop verscheen dit jaar aan de zijkant van alle modellen uit de iPhone 16-serie en geeft de gebruiker meer controle over zijn camera (vandaar de naam). 

 

In Halide is het mogelijk om met die regelaar de focus en de belichting te bedienen. Door een handige vergrendeling is het ook mogelijk om je huidige instellingen vast te houden, zodat het beeld niet automatisch wordt aangepast.

 Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief