Storing: Xbox Live dag na PlayStation Network de sjaak

©Unsplash

Storing: Xbox Live dag na PlayStation Network de sjaak
Vandaag om 15:07
Laatste update: om 16:46

Een dag nadat PlayStation Network problemen had, lag Xbox Live ook plat. Het ging om een wereldwijde storing waardoor het niet mogelijk was om in te loggen op je profiel of gebruik te maken van cloudgaming.

Xbox heeft de problemen die rond 12:00 uur Nederlandse tijd opdoken verholpen. Sinds 15:00 uur was het op de hoogte van de problemen en werkte het al snel aan een oplossing.

De problemen bevonden zich in drie onderdelen van Xbox Live: account en profiel, vrienden en sociale activiteiten, cloudgaming en op afstand spelen. Het onderwerp Games en gaming wordt nog steeds aangekaart, maar dat is alleen gericht op spelers van The Elder Scrolls Online Tamriel Unlimited. Het betreft een gepland onderhoud. 

PlayStation Network ook getroffen

Opvallend genoeg volgde de storing van Xbox Live een dag na de storing van PlayStation Network. Wat de oorzaak van de storing precies was, is nog steeds niet duidelijk, maar de problemen zijn inmiddels wel opgelost. 

Door de storing van PlayStation Network was het niet mogelijk om in te loggen en accounts aan te maken. De PlayStation Store was niet te gebruiken en games, apps en bepaalde functionaliteiten waren ook offline.

Lees meer nieuwes over games en mis niets met onze nieuwsbrief.

[Update 16:48] Artikel bijgewerkt nadat de storing is verholpen.