© Netflix

Netflix en HBO Max kunnen goedkoper, maar de meeste Nederlanders willen dat niet

Netflix en HBO Max kunnen goedkoper, maar de meeste Nederlanders willen dat niet

Vandaag om 10:33
Laatste update: om 10:34

Abonnementen met reclame zijn voor grote streamingdiensten als Netflix en HBO Max een ideale manier om nog meer abonnees te werven. Alleen lijkt 63 procent van de Nederlanders daar helemaal geen oor naar te hebben.

Steeds meer streamingdiensten bieden in Nederland goedkopere abonnementen met reclame aan. Videoland, HBO Max en SkyShowtime bieden dergelijke abonnementen al aan en ook Netflix en Disney+ hebben wilde plannen. Best logisch, want in het buitenland is het een succes. 

Volgens onderzoek van prijsvergelijker Pricewise zit de gemiddelde Nederlander daar echter niet op te wachten. Van alle ondervraagde Nederlanders laat 63 procent weten geen interesse te hebben in reclames tussen zijn favoriete series, films of documentaires. 

Reclames op Netflix, hoeveel goedkoper is dat dan?

Netflix biedt sinds 2022 al goedkopere abonnementen met reclames aan in landen als Duitsland, Frankrijk, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In buurland Duitsland kost dat abonnement 4,99 euro per maand, waar een standaardabonnement je 13,99 euro kost. Dit is een verschil van 9 euro per maand.

Opvallend genoeg biedt dat abonnement je een beeldkwaliteit van 1080p (Full HD), de mogelijkheid om op twee apparaten tegelijkertijd te kijken, content op twee apparaten te downloaden en te kijken op je televisie, computer, telefoon of tablet. Het enige verschil met het standaard-abonnement is dus de reclame.

HBO Max, Videoland en SkyShowtime in Nederland 

In Nederland bieden drie streamingdiensten goedkopere abonnementen met reclames aan, maar hoe groot is dat verschil? 

HBO Max kost je normaal gesproken 9,99 euro per maand. Daarmee stream je op twee apparaten in een Full HD-resolutie en krijg je toegang tot dertig downloads. Kies je voor het abonnement met reclame betaal je 5,99 euro per maand. Naast reclames krijg je ook niet de mogelijkheid om content offline te downloaden. 

Bij Videoland kost een Plusabonnement je 10,99 euro per maand. Deze geeft je onbeperkt toegang tot alle content, laat je content op twee apparaten tegelijk streamen, geeft je downloads en toegang tot Live TV. Het Basis-abonnement met reclame kost 5,99 euro per maand en geeft je dezelfde voordelen, minus de downloads. 

Het goedkoopste abonnement bij SkyShowtime (zonder reclame) kost je 8,99 euro per maand. Je krijgt een Full HD-resolutie, kijkt op twee schermen tegelijk en kunt dertig titels downloaden. Kies je voor het abonnement met reclame betaal je 5,99 euro per maand kijk je nog steeds in Full HD, maar dan wel maar op 1 apparaat tegelijkertijd en zonder downloadopties. 

Zoveel kun je nu in Nederland besparen

Hoewel 63 procent van de Nederlanders er niet op zit te wachten, valt er in ons land dus ook al aardig wat geld te besparen wanneer je genoegen neemt met reclames. 

Het trio van HBO Max, Videoland en SkyShowtime kost je in Nederland 29,97 euro per maand. Kies je voor de goedkoopste abonnementen tik je er opeens 17,97 euro per maand voor af. 

Dit bespaart je op jaarbasis toch weer mooi 144 euro, al moet je dan wel enige tijd investeren in het kijken van reclames. De keuze is aan jou.