Deze robothond van het Amerikaanse leger schiet vaker raak dan een soldaat

© US Army

Amerikaanse leger test robothond die schiet met behulp van AI
Vandaag om 08:09

Het leger van de Verenigde Staten heeft een robothond met een geweer en een AI-systeem getest tijdens een oefening. Dit is een aanvulling op de taken die robothonden al kunnen uitvoeren voor het leger. 

Robothonden worden al ingezet om bijvoorbeeld explosieven op te ruimen en om in een gebied te surveilleren. Het voordeel van de robots is dat ze op plaatsen kunnen komen waar mensen niet kunnen komen en dat ze veel langer alert kunnen blijven dan soldaten.

Het Amerikaanse leger heeft een robothond nu voorzien van een AI-systeem dat in staat is om aanvallen vanuit de lucht te identificeren, te traceren en om ze vervolgens onschadelijk te maken. Dit zou de robothond beter kunnen dan de gemiddelde soldaat.

Drone-aanvallen voorkomen

Op deze manier zou de robot kunnen helpen om bijvoorbeeld drone-aanvallen te voorkomen. Daardoor maakt hij het werk van de soldaten minder gevaarlijk en kunnen de eenheden zich met andere belangrijke dingen bezighouden. Ook het Chinese leger experimenteerde in het verleden al met een robothond, die de soldaten van de infanterie hielp.

Het Amerikaanse leger geeft aan dat het nog niet duidelijk is of de robots ook echt ingezet zullen gaan worden tijdens missies. De huidige demonstratie was vooral bedoeld om de mogelijkheden van de technologie aan te tonen.

Lees meer nieuws over robots en abonneer je op onze nieuwsbrief.