Sony eist betaald abonnement voor populaire Nederlandse PlayStation-game

©Sony

Populaire Nederlandse PlayStation-game vereist ook PSN op PC
6 oktober om 23:27

Het wordt Sony vaak niet in dank afgenomen, maar het gaat het toch echt doen met de Nederlandse gamehit Horizon Zero Dawn. Het maakt het verplicht om voor de aankomende remake van het spel een PlayStation Plus-abonnement te hebben.

Het door het Nederlandse Guerrilla Games gemaakte Horizon Zero Dawn krijgt de remake-behandeling en die verschijnt op 31 oktober op PlayStation 5 en PC. Er wordt volop naar uitgekeken, want het spel zou een visuele opknapper krijgen en realistischere dialogen. Heb je het origineel al, dan kun je die upgraden voor 10 dollar, maar wil je de remaster los aanschaffen, dan ben je daar 49,99 dollar aan kwijt. De europrijzen zijn nog onbekend, maar zullen naar verwachting ook rond dat prijspunt zitten.

PSN verplicht

Dat is echter niet het enige wat je aan het spel kwijt bent, want PSN is ook een vereiste, zelfs op de PC. Vroeger had je PSN, PlayStation Network, dat je als apart abonnement kon afnemen en je in staat stelde om online te spelen. Inmiddels valt dat onder PlayStation Plus, dat weer drie verschillende smaken kent. Het duurste is 16,99 euro per maand (12,66 euro als je het in een keer voor een jaar afrekent). Je krijgt dan wel veel andere mogelijkheden, zoals toegang tot een gamebieb met gratis spellen en cloudstreamingsmogelijkheden. Bij die laatste categorie hoef je het spel niet te hebben gedownload, maar wordt het vanaf een server gespeeld die via internet razendsnel jouw zetten (je knopindrukken) vertaalt in de game.

Een abonnement op PlayStation Network is dus niet goedkoop, ook niet als je het zo goedkoop mogelijk uitzoekt. Het voordeligste is PlayStation Plus Essential dat 6 euro per maand kost als je het in een keer voor een jaar betaalt. Ook daarbij krijg je handige extra’s, zoals maandelijks gratis games en kortingen op spellen, naast dus die optie om online te spelen, die Sony verplicht maakt voor Horizon Zero Dawn Remastered. 

Niet overal mogelijk

Het is niet alleen vervelend om zo’n betaald abonnement te moeten afnemen: in sommige landen kan het niet. Voor die mensen geldt dat ze het spel dus niet kunnen spelen. 

Lees meer over PlayStation