Definitief einde verhaal voor Game Mania: geen doorstart na faillissement

©GameMania

Definitief einde verhaal voor het failliete Game Mania
9 oktober om 19:42
Laatste update: 9 oktober om 19:44

Game Mania keert na het faillissement definitief niet terug. Het is niet gelukt een bedrijf te vinden dat met de gamewinkelketen een doorstart wil maken.

Er komt definitief geen doorstart van Game Mania in Nederland, laat de Nederlandse curator Marjolein Oonk-Pallandt weten aan RetailTrends. De Belgische gamewinkelketen, met zestien winkels in Nederland en negen shops in België, ging in september failliet. In de afgelopen weken meldden zich alleen partijen die interesse hadden in de voorraden en de inventaris. "Voor een doorstart heeft helemaal niemand zich gemeld."

Dat is volgens haar niet verrassend, omdat de Belgische curator al de hele zomer tevergeefs had geprobeerd om kandidaten voor zo'n doorstart te vinden. Zowel alle winkels als de webshop van Game Mania zijn vorige maand gesloten.

Verkoop voorraden

De curatoren willen binnenkort de verkoop van de inventaris en de voorraden afronden. Daar hebben negen partijen een bod op uitgebracht. Oonk-Pallandt: "We zijn in de afrondende fase om de knoop door te hakken aan wie de activa verkocht gaan worden." Hierdoor kun je binnenkort waarschijnlijk een groot aanbod van oude games uit de Game Mania-schappen verwachten.   

Lees ook waarom Game Mania failliet ging.

Volg meer tech-nieuws en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.