Grote Nederlandse elektrische bakfietsmaker neemt concurrent over

©Lovens/Dolly

Grote Nederlandse elektrische bakfietsmaker neemt concurrent over
Vandaag om 13:30

Opschudding in elektrisch bakfietsland: de eigenaar Lovens neemt concurrent Dolly over. De merken willen samen verder groeien, en in de woelige wereld van de elektrische fietsen sta je samen sterker.

Dolly wordt overgenomen door Optima Cycles, eigenaar van elektrisch bakfietsmerk Lovens en e-bikemerk Dutch ID. Lovens en Dolly zitten in elkaars vaarwater, en bieden allebei een premium elektrische bakfiets met een eigentijds uiterlijk. Lovens zit wel nog iets hoger in de markt dan Dolly.

Dolly heeft één model dat beschikbaar met meerdere kleuren frame en bak, voorzien van een Bafang-middemotor voor 4699 euro. Lovens biedt drie uitvoeringen van zijn Explorer-bakfiets met Bosch-middemmotor, die begint bij 5499 euro. En waar Dolly een relatief standaard frame heeft, ontwikkelt Lovens zijn frame sinds het begin zelf. Dat oogt onderscheidend en zou ook de stevigheid moeten bevorderen.

Samen sta je sterk

Optima prijst Dolly voor zijn klantgerichtheid: het bedrijf biedt bijvoorbeeld proefritten aan huis. En natuurlijk sta je samen gewoon sterker. Je kan dan sneller ontwikkelen, groter inkopen en bent ook beter beschermd tegen de nukken van de markt. Want een fietsenmaker verkoopt fietsen, maar als de markt tegenzit, moet je wel overeind blijven. Dat is tal van e-bike-merken de afgelopen tijd niet gelukt.

"Wij zijn erg enthousiast over de overname van Dolly. Hun expertise en bewezen concept vormen een ideale aanvulling op ons portfolio", zegt Michiel Dreef, ceo van Optima Cycles. "Samen bieden we onze klanten een nog breder scala aan innovatieve en duurzame mobiliteitsoplossingen, terwijl we onze leidende positie in de markt verder uitbouwen."

Meer nieuws over bakfietsen en mis niets met onze Bright-app.