Het duurt nog wel even voor ChatGPT-maker OpenAI geld gaat verdienen

©Unsplash

Het duurt nog wel even voor ChatGPT-maker OpenAI geld gaat verdienen
Vandaag om 15:54

OpenAI, het bedrijf achter de populaire AI-chatbot ChatGPT, gaat voorlopig nog geen geld verdienen. Het bedrijf verwacht in 2026 zelf een pittig verlies en geeft zichzelf nog wel redelijk wat tijd om dat te boven te komen. 

Voordat OpenAI kan denken aan jaarlijkse winst moet het eerst nog dealen met een aantal obstakels. In de documenten, die in handen zijn van The Information, wordt een verlies van maximaal 14 miljard dollar genoemd. De verwachting is dat het bedrijf het verlies in 2026 zal lijden. 

OpenAI, dat in de afgelopen paar jaar op aardig wat investeringen van Microsoft heeft kunnen rekenen, denkt dat het voor het einde van het decennium nog eens 200 miljard dollar uitgeeft. Tussen 2023 en 2028 zou het verlies van het bedrijf op 44 miljard dollar bedragen. 

Wanneer gaat OpenAI echt geld verdienen? 

Het duurt nog wel even voor de ChatGPT-maker kan rekenen op een jaarlijkse winst. In de documenten wordt duidelijk dat het bedrijf in 2029, met een omzet van 100 miljard dollar, de eerste winst verwacht. 

Eerder deze week was er nog een investeringsronde gaande waarmee OpenAI een bedrag van 6,6 miljard dollar op de rekening bij kon schrijven. De waarde van het bedrijf ligt op dit moment op 157 miljard dollar. 

Lees meer nieuws over AI en mis niets met onze nieuwsbrief.