©Unsplash

Koop nog even geen Xbox-koptelefoon, want er komt een nieuwe aan

Koop nog even geen Xbox-koptelefoon, want er komt een nieuwe aan

Vandaag om 16:24

Xbox-gamers willen de aanschaf van een nieuwe gaming-headset misschien nog even uitstellen. Microsoft brengt naar alle waarschijnlijkheid later deze maand een nieuwe op de markt.

De Xbox Wireless Headset Refresh, zoals de gaming-headset heet, komt op 22 oktober uit in Europa. Het prijskaartje zal rond de 109,99 euro liggen. 

Officieel is dat nieuws overigens nog niet. Op Dealabs maakt billbil-kun, een zeer betrouwbare bron op dit gebied, de komst van de nieuwe headset bekend. Eerder wist de bron de Ghost Cipher, een nieuwe controller voor de Xbox Series X, aan te kondigen. Deze controller bracht Microsoft niet veel later op de markt. 

Nieuwe Xbox-headset duurder

De Xbox Wireless Headset Refresh is de opvolger van het model dat Microsoft in september vorig jaar op de markt bracht. Deze werd speciaal ontworpen voor de Xbox Series-consoles en de Xbox One. De prijs lag destijds, met een adviesprijs van 99,99 euro, tien euro lager dan het nieuwe model. Het gaat daarbij wel om het draadloze model, de bedrade versie kostte 59,99 euro. 

De nieuwe Xbox-headset wordt dus duurder, maar wat hij precies anders doet is niet helemaal duidelijk. Wel blijkt uit de gegevens dat Microsoft niet van plan is om een witte variant van de koptelefoon uit te brengen.