©Freepik

Windows-update leidt tot 8 GB aan bestanden die je niet kunt verwijderen

Oeps: Windows-update zet 8,63 GB aan niet-verwijderbare bestanden op je computer

10 oktober om 22:26

Als je weinig opslagruimte over hebt op je computer, kan je misschien de nieuwste Windows-update beter nog niet installeren. Er blijft dan namelijk 8,63 GB aan data op je computer staan, die je momenteel niet kan verwijderen.

Het is normaal dat er bij een update van Windows 11 wat bestanden achterblijven op je computer. Je had alleen altijd de mogelijkheid om die handmatig te verwijderen. Maar na de grote Windows 11 24H2-update lijkt dat niet meer mogelijk. Daardoor blijft de data gewoon op je computer staan. Veel gebruikers van Windows 11 hebben dit probleem de afgelopen dagen gemeld.

Foutje van Microsoft of toch niet?

De knop om de gegevens te verwijderen is nog wel beschikbaar, maar als je erop klikt is Windows niet in staat om ook daadwerkelijk de data te verwijderen. Daardoor lijkt het alsof dit probleem het gevolg is van een bug in Windows, al is daar nog discussie over.

Anderen denken dat deze niet-verwijderbare GB's niet door een bug komen, maar het resultaat zijn van de nieuwe manier van het afleveren van Windows-updates door Microsoft, die Checkpoint Cumulative-updates worden genoemd. Het wachten is nog op een reactie van Microsoft.

Lees ook over de nieuwe functies in Windows 11 24H2.

Volg meer over Windows en mis niets met onze nieuwsbrief.