©Casio

Met dit aaibare robothuisdier van Casio verdwijnt de stress

Knuffelbaar robothuisdier van Casio helpt je te ontstressen

12 oktober om 01:51
Laatste update: 12 oktober om 12:59

Casio heeft zijn harige robothuisdier Moflin gelanceerd. De kleine robot is bedoeld om geaaid en geknuffeld te worden, en kan je op die manier helpen om te kalmeren. Ook ontwikkelt de Moflin zijn eigen persoonlijkheid en emoties.

De Casio Moflin doet wat denken aan een hamster en online wordt hij ook volop vergeleken met de Tribbles uit Star Trek. Het robotje is ontworpen om vastgehouden, geaaid en geknuffeld te worden. De Moflin zal jou na verloop van tijd herkennen aan je stem en de manier waarop je hem vasthoudt. Vervolgens reageert hij op je met voor jou unieke geluiden en bewegingen, wat een soort band moet scheppen.

De robot kan 'gevoelens' uiten en een persoonlijkheid ontwikkelen, die in de loop van de tijd kan veranderen. Als je hem vaak aandacht geeft, wordt de Moflin blij en kalm. Maar als je hem negeert, dan wordt hij verdrietig. Een slecht humeur laat hij echer niet blijken in geluiden of bewegingen. De emotionele staat van je Moflin kun je alleen checken via een app. 

Metgezel

Het is geen speelgoed, zoals de Furby, die onlangs ook een comeback heeft gemaakt. De Moflin is vooral bedoeld als een metgezel die je troost kan bieden als je je eenzaam of verdrietig voelt. En het zou je kunnen helpen om je wat minder gestrest te voelen.

De Moflin is er met een bruine of grijze vacht, en wordt geleverd met een kleine bak waarin de robot lijkt te slapen terwijl hij wordt opgeladen. De batterijduur is zo'n vijf uur. Het nieuwe Casio-product doet overigens sterk denken aan de Qoobo van jaren geleden: een robotkat zonder hoofd. 

Prijs en verkrijgbaarheid

Casio is in Japan gestart met de verkoop van de Moflin. Hij kost omgerekend 365 euro. Met een optioneel abonnement van ruim 40 euro per jaar krijg je korting op reparaties, reiniging en zelfs een volledige vervanging van de vacht. Of en wanneer de knuffelrobot in Europa op de markt komt, is momenteel nog niet bekend. 

Lees meer gadget-nieuws en volg de updates met onze Bright-app.