Dit fietslicht geeft een seintje als er een auto aankomt

©Trek

Deze fietsradar waarschuwt als er een auto aankomt
13 oktober om 23:39
Laatste update: 13 oktober om 23:44

Op de fiets kun je maar moeilijk achterom kijken, vandaar dat er meerdere producenten zijn die fietsradars maken. De nieuwe Trek CarBack-fietsradar biedt een lampje dat op 2 kilometer kan worden gezien.

“Auto achter, auto achter!” Als je met een groepje fietst, dan is het niet vreemd om dit te horen. Andere fietsers helpen elkaar zo te waarschuwen om bijvoorbeeld even achter elkaar te gaan rijden. Maar of je alleen of met anderen rijdt: een gadget die je op de hoogte kan stellen dat er een auto komt en ook nog kan zorgen dat de auto je eerder ziet, biedt extra veiligheid. Het is voor auto’s zelfs mogelijk om het fietslicht al vanaf 2 kilometer afstand kunt zien.

CarBack

CarBack stelt je op de hoogte van aankomende voertuigen tot op een afstand van 240 meter en kan worden gebruikt met de meeste GPS-fietscomputers. Je kunt door de CarBack aan de app te koppelen op je smartphone zien hoe ver het voertuig achter je zit. Dit wordt bovendien realtime geüpdatet. Handig als je je smartphone bijvoorbeeld in een houder op je stuur gebruikt bij het navigeren, al kun je je smartphone ook juist wegstoppen: er worden via je smartphone hardop waarschuwingssignalen gegeven. Je kunt aan de leds op het apparaatje zien hoe vol de accu nog is en je hebt vier lichtstanden om te kiezen. Die lichtstanden zijn  Day Flash 90 lumen, Day Steady 25 lumen, Night Steady 5 lumen en Night Flash 5 lumen. 

Het apparaat, dat wat weg heeft van de Garmin Varia, kost 199,99 euro. Het wordt geleverd met een houder voor op je fiets en een USB-C-kabel om het op te laden. De accu zou het 7 uur moeten volhouden op een keer laden. 


Lees meer over fietsen en abonneer je op de Bright-nieuwsbrief.