Microlino onthult deze nieuwe elektrische mini-auto: handig voor stad én strand

©Microlino

Dit is de nieuwe elektrische mini-auto van Microlino
14 oktober om 20:42

De Zwitserse autofabrikant Microlino heeft zijn nieuwe elektrische microcar onthuld. De nieuwe mini-auto heet Spiaggina, oftewel 'strandje' in het Italiaans. Op het eerste gezicht is het een ideale strandauto, niet alleen qua ontwerp, maar ook voor het vinden van een parkeerplek.

Bijna een jaar geleden mocht Bright-presentator Bram al eens de eerste Microlino testen. In de tussentijd heeft de elektrische microauto met zijn schattige looks veel belangstelling getrokken. De Spiaggina is de nieuwste aanwinst in de Microlino-reeks. Met zijn retro-geïnspireerde, open ontwerp en kunstlederen interieur is deze tweezitter ideaal voor zomerse bestemmingen.

De nieuwe Microlino Spiaggina biedt een actieradius tot 177 kilometer en kan eenvoudig worden opgeladen via een stopcontact. Zo kun je dus geheel zonder stekkerstress het strand bezoeken, en weer terug. Er is ook een krachtigere lader, waarmee de batterij in 2 tot 4 uur volledig is opgeladen.

Strandauto's

De Microlino Spiaggina is sterk beïnvloed door iconische strandauto’s zoals de Fiat 600 Jolly en de Citroën Méhari. Het voertuig heeft geen zij- en achterramen, wat zorgt voor een open en vooral luchtige rijervaring. Voor wie toch liever wat schaduw heeft, is er een stoffen dak beschikbaar.

Het interieur is voorzien van vegan leer dat, naast diervriendelijk, ook bijzonder goed bestand zou moeten zijn tegen natte zwembroeken. De Spiaggina is dan ook perfect voor ritten langs de kust of een dagje strand.

Met 90 km/u op de snelweg

Net als de eerdere Microlino-modellen beschikt de Spiaggina over een 12,5 kW motor die snelheden tot maar liefst 90 km/u kan halen. Je zult dus misschien niet op de linkerrijstrook rijden, maar je hoeft ook niet de vluchtstrook op. De batterij van 10,5 kWh biedt een maximale actieradius van 177 km, wat voldoende is voor stadsritten en daguitjes.  

Met een lengte van slechts 2,5 meter is de Microlino Spiaggina erg praktisch in de stad. Parkeerplekken die normaal gesproken te klein zijn voor andere voertuigen, vormen geen probleem voor de Microlino. Bovendien biedt de auto 230 liter aan opbergruimte, waardoor er voldoende ruimte is voor bagage of boodschappen. 

Handige huurauto op vakantie?

Mogelijk is dit de ideale huurauto op vakantie, vooral als je reist als koppel of alleen en een land als Italië wil verkennen. Voor in de achterbak heb je tenslotte slechts een paar rugzakken nodig en een parasol.

Maar het belangrijkste is misschien wel het gemak qua parkeren. Het zal je in ieder geval minder zoeken en gedoe opleveren als je het model vergelijkt met een vierdeursauto, die in vergelijking gigantisch groot zal lijken. 

Prijs en beschikbaarheid

De Microlino Spiaggina is vandaag gepresenteerd op de Paris Motor Show. De eerste leveringen staan gepland voor begin volgend jaar.

De prijs is alleen minder schattig, want je zult er zo'n 25.000 euro voor over moeten hebben. Ter vergelijking: het vorige model kost 'slechts' 18.000 euro.

Lees meer over elektrisch rijden en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.