Amazon introduceert eerste Kindle met kleurenscherm, en nog 3 nieuwe e-readers

©Amazon

Amazon introduceert eerste Kindle met kleurenscherm
Vandaag om 13:33
Laatste update: om 17:08

Amazon komt met vier nieuwe Kindles op de markt, waarvan eentje voor het eerst een kleurenscherm heeft. 

Met de Kindle Colorsoft kun je onder andere de covers van boeken in kleur bekijken, en makkelijker verschillende kleuren highlights van elkaar onderscheiden. Je kunt kiezen uit standaard of levendige kleuren.

Het is nog niet helemaal duidelijk of deze eerste Kindle met kleurenscherm ook geschikt is voor het lezen van comics. Amazon belooft wel dat de accu tot acht uur mee gaat en draadloos opgeladen kan worden. De Colorsoft is ook waterresistent.

De nieuwe Kindle wordt vanaf 30 oktober geleverd voor een prijs van 279.99 dollar, maar in Nederland wordt deze e-reader helaas niet uitgebracht.

Nieuwe Kindle Scribe

Wel naar Nederland komt de nieuwe Kindle Scribe voor het maken van aantekeningen, met een 300ppi-scherm. De nieuwe Scribe heeft witte randen en moet nog meer als echt papier aanvoelen

Als je notities op boekpagina's schrijft met de nieuwe Scribe, worden ze onderdeel van de pagina. Daardoor raak je ze niet meer kwijt als je bijvoorbeeld het lettertype verandert. De Kindle Scribe wordt vanaf 4 december geleverd voor een prijs van 399,99 dollar, maar een Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Nieuwe Paperwhite en basis Kindle

Daarnaast komt Amazon met een nieuwe versie van de Paperwhite, wat het bedrijf de snelste Kindle tot nu toe noemt. De nieuwe Paperwhite heeft een groter 7 inch-scherm, is iets dunner en kan tot 3 maanden met een batterij doen. Deze nieuwe e-reader moet snel verkrijgbaar zijn voor 159,99 euro. Wil je meer opslagruimte, draadloos laden en automatisch aanpasbare licht, dan heb je de Signature Edition nodig voor 199,99 dollar. Een Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Ook de basis Kindle is vernieuwd. Deze Kindle heeft een 300ppi-scherm, met 16GB opslagruimte en weegt maar 158 gram. Ook is de Kindle ook in een nieuwe Matcha-kleur verkrijgbaar. Deze Kindle is vanaf nu verkrijgbaar bij Amazon.nl voor 119,99 euro. 

Lees meer over e-readers, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.