Sonos heeft al dagen last van een storing die een deel van de gebruikers treft

©Sonos

Sonos kampt al dagen met deze 'Apple-storing'
Vandaag om 00:11
Laatste update: om 00:15

Het zit Sonos niet mee de laatste tijd. De speakerfabrikant heeft nu last van een grote storing waardoor Apple Music sinds dinsdag niet goed werkt via de Sonos-app

Sommige Sonos-gebruikers meldden dat ze geen muziek van Apple Music meer kunnen afspelen op hun speakers. Andere gebruikers zeggen dat ze willekeurig worden uitgelogd uit hun Apple Music-account en niet meer kunnen inloggen. De problemen waren bijna twee dagen later nog niet opgelost.

Sonos bevestigt de storing op zijn statuspagina en werkt aan een oplossing. Wanneer die is te verwachten, is nog niet duidelijk. Volgens Sonos krijg je ‘niet alle muziek te zien als je Apple Music op de Sonos-app bekijkt’. Het is niet duidelijk of het probleem wordt veroorzaakt door een fout van Sonos of door Apple.

De streamingdienst van de iPhone-maker werkt zoals normaal op andere apparaten, wat doet vermoeden dat het probleem aan de kant van Sonos ligt. Sonos hoopt juist de komende tijd weer het vertrouwen van klanten terug te winnen na een reeks problemen en daar helpen dit soort storingen natuurlijk niet bij.

Problemen Sonos-app

Sonos kreeg sinds mei een stortvloed aan kritiek over zich heen na de release van zijn nieuwe app, waarin allerlei functies van de app ineens ontbraken. Ook bleek de nieuwe app regelmatig te crashen. Het bedrijf beloofde onlangs beterschap en werkt nog steeds aan verbeteringen van de app.

Onlangs werd ook bekend dat Sonos een beveiligingslek in de speakers had, wat het bedrijf een jaar later pas naar buiten bracht. Tot overmaat van ramp is Sonos' eerste draadloze koptelefoon, de Sonos Ace, ook kritisch ontvangen en vallen de verkoopcijfers tegen.

Nieuwe soundbar

Ondanks alle kopzorgen onthulde Sonos deze week twee nieuwe producten: de soundbar Arc Ultra en de Sub 4-subwoofer. De twee apparaten zijn vanaf 29 oktober verkrijgbaar.

Lees meer nieuws over Sonos en mis niks met ons WhatsApp-kanaal.