©Unsplash

Google Flights maakt het vinden van goedkope vluchten nog makkelijker

Google Flights maakt het vinden van goedkope vluchten nog makkelijker

Vandaag om 10:48

Google Flights heeft een nieuwe functie gekregen waarmee het vinden van de goedkoopste vluchten makkelijker wordt. De functie wordt de komende weken wereldwijd uitgerold.

Met behulp van een nieuw tabblad binnen Google Flights vind je straks de goedkoopste vluchten die er zijn. Op dit moment kun je al goedkope vluchten vinden via de dienst, maar gebruikers krijgen niet altijd de goedkoopste te zien. 

Het algoritme hield tot nu toe de wensen van de gebruiker goed in de gaten. Zo werden vluchten met overstappen of lange reistijden die niet aan je voorkeuren voldeden niet getoond. Door de Goedkoopste-functie te gebruiken worden die wensen losgelaten en krijg je een goed beeld van hoe goedkoop je het kunt krijgen. 

Google Flights vindt de goedkoopste vluchten die er zijn 

Door onderscheid te maken tussen de beste en goedkoopste vluchten krijgen gebruikers de mogelijkheid om hun keuzes te heroverwegen. Zo kan een vlucht met overstap aanzienlijk goedkoper zijn, waardoor je als reiziger misschien toch in wil leveren op comfort om de kosten te drukken. 

Dat comfort zit ‘m dan vooral in overstappen, vluchten met verschillende maatschappijen of zelfs vanaf een andere luchthaven. Mocht je de korting hoog genoeg vinden, is het, net als altijd al binnen Google Flights, mogelijk om de vluchten direct bij de maatschappijen in kwestie te boeken. Alle gegevens worden door Flights al voor je ingevuld. 

Lees meer nieuws over apps en mis niets met onze eigen Bright-app.