©FUELL

FUELL failliet: mensen verliezen geld en krijgen geen elektrische fiets

FUELL failliet: mensen verliezen geld na crowdfunding en krijgen geen elektrische fiets

Vandaag om 11:56
Laatste update: om 13:02

Het Amerikaanse bedrijf FUELL is failliet verklaard. Het bedrijf beloofde zeer indrukwekkende elektrische fietsen te produceren, waardoor het meer dan 5 miljoen dollar wist op te halen via crowdfunding. Consumenten die naast vertrouwen ook de garantie hadden de e-bike echt te krijgen, zijn nu hun geld kwijt.

In juli dit jaar schreven we een verhaal over bedrijven die grote beloftes doen via platforms als Indiegogo en Prelaunch, maar uiteindelijk niet met het product op de proppen komen. FUELL is een van die bedrijven en bleef de komst van de elektrische fiets, ondanks de miljoenen dollars aan steun, maar uitstellen. 

Afgelopen woensdag vroeg FUELL faillissement aan in de staat Wisconsin (Verenigde Staten), waardoor consumenten er nu zeker van zijn dat ze hun geld en elektrische fiets nooit meer zullen zien.

FUELL liet consumenten oneindig wachten 

Nederlander Jaap Kramer was een van de eerste mensen die financiële steun gaf aan FUELL. Nadat hij geld had overgemaakt en het bedrijf zijn financiële doel bereikte, belandde hij, net als andere consumenten, in een langdurig proces. Het Amerikaanse bedrijf heeft de komst van zijn Fllui e-bike meer dan twintig keer uitgesteld en gaf sinds juli dit jaar geen gehoor meer over de Fllow e-moto. 

Ondanks de belofte van FUELL dat het steunen van het bedrijf resulteerde in een gegarandeerde levering, werd het contact de afgelopen twee maanden helemaal verbroken. Consumenten die geld hadden geïnvesteerd in het bedrijf werden genegeerd, ook door platforms als Indiegogo. 

Jaap Kramer zet, net als veel andere investeerders, zijn vraagtekens steeds meer in de transparantie en verantwoordelijkheid van crowdfunding in zijn geheel. Niet geheel onterecht, want in dit artikel wordt duidelijk dat het aan alle kanten rammelt.

Lees meer nieuws over elektrische fietsen en mis niets met onze Bright-app.