© Engwe

Deze e-bike heeft een actieradius van 350 kilometer

Deze elektrische fiets heeft een rijbereik van 350 kilometer

Vandaag om 02:27
Laatste update: om 03:03

Fabrikant Engwe heeft een elektrische cargofiets aangekondigd met een opvallend grote actieradius. Dat is mogelijk dankzij twee krachtige batterijen.

De nieuwe cargo e-bike van Engwe, de LE20, kan tot 350 kilometer lang trapondersteuning bieden. Het bedrijf zegt dit te hebben getest met een persoon van 75 kilogram op vlak terrein. De claim geldt voor de uitvoering van de elektrische cargofiets met twee batterijen. De nieuwe e-bike zou daarmee de 'grootste actieradius op de markt' hebben.

De Engwe LE20 heeft in de Europese versie een middenmotor met 100 Nm koppel. De e-bike heeft Shimano 7-speed versnellingen, een aluminium frame, een verende voorvork en hydraulische schijfremmen.

Tot 200 kg vervoeren

De LE20 is uit te rusten met twee 922 Wh-batterijen, die dat enorme rijbereik mogelijk maken in de zuinigste stand van de trapondersteuning. Met de optionele snellader is zo'n batterij na 2 tot 3 uur weer vol. Het basismodel van de e-bike heeft overigens maar één batterij.

De elektrische fiets heeft achterop een rek en voetplanken, met plek voor twee kinderen. Er zijn desgewenst ook twee kinderzitjes te monteren, evenals een voordrager. De LE20 weegt 36,8 kilogram en kan inclusief de berijder maximaal 200 kg vervoeren. 

Accessoires

De e-bike is voorzien van 3 inch dikke banden en een remachterlicht met richtingaanwijzer. Op het stuur zit een klein kleurenscherm. Engwe verkoopt ook een reeks accessoires, zoals bagagedragers, gevoerde stoelen en fietstassen.

De EU-versie van de Engwe LE20 is vanaf 8 oktober te bestellen, vanaf 1699 euro. 

Lees meer over elektrische fietsen en volg het e-bike-nieuws met onze app.