Nieuwe Instagram-functie is genot voor gebruikers Spotify

©Unsplash

Nieuwe Instagram-functie is genot voor gebruikers Spotify
Vandaag om 09:16

Instagram heeft een nieuwe functie uitgerold die handig is voor Spotify-gebruikers. Wanneer je een tof nummer op het platform vindt is dit met een druk op de knop toe te voegen aan een afspeellijst op de streamingdienst.

Het maakt niet uit of je muziek tegenkomt in berichten, stories of reels: Instagram laat je deze gemakkelijk toevoegen aan Spotify. Dankzij de nieuwe functie kunnen gebruikers op de titel van een nummer klikken om meer informatie te krijgen. Daarnaast is vanaf nu ook een knop te vinden waarmee het nummer direct wordt opgeslagen op de streamingdienst.

Spotify biedt standaard een afspeellijst met ‘gelikete nummers’ aan. Door je Instagram-account te koppelen aan de streamingdienst wordt die lijst aangevuld met pareltjes die je op het platform vindt en toevoegt.

Spotify op Instagram: handig, maar niet uniek

Instagram heeft de functie inmiddels wereldwijd uitgerold, dus iedereen met de meest recente versie van de app krijgt toegang. De samenwerking is heel handig voor Spotify-gebruikers, maar niet uniek. 

TikTok heeft al enige tijd een soortgelijke functie die niet alleen tot Spotify beperkt is. Op dat platform is ook een integratie met Apple Music en Amazon Music mogelijk. 

Lees meer nieuws over streamingdiensten en mis niets met onze Bright-app.