©Unsplash

Tim Cook belde Trump om te klagen over de EU

Tim Cook zou Trump hebben gebeld om te klagen over de Europese Unie

Vandaag om 14:08

Apple-baas Tim Cook zou met Trump hebben gebeld om te klagen over de Europese Unie. Dat is althans wat Trump beweert in een podcast waarin hij te gast was. The Verge vroeg Apple om een reactie, maar kreeg die niet.

Tim Cook zou met Trump hebben gebeld over de miljardenboetes die Apple kreeg opgelegd, samen goed voor zo'n 17 miljard dollar. Cook zou tegen Trump hebben gezegd dat de Europese Unie dat geld gaat gebruiken om haar bedrijf te runnen. "Hij zei iets interessants," zei Trump over het gesprek. "Hij zei dat ze dat gebruiken om hun bedrijf te runnen, wat betekent dat Europa hun bedrijf is." 

Trump gaf in de podcast aan dat als hij wordt verkozen als nieuwe president van de Verenigde Staten, hij er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat de EU geen "misbruik" maakt van "onze bedrijven". In november neemt de 78-jarige oud-president het op tegen de Democratische Kamala Harris. 

Trump belde met meer big tech-bazen

Apple kreeg de boetes opgelegd om verschillende redenen. Het bedrijf moet de EU 2 miljard dollar betalen omdat het misbruik zou hebben gemaakt van zijn dominantie richting muziekstreamingsdiensten als Spotify. Apple verbood hun klanten buiten de AppStore om te informeren over goedkopere abonnementen. De ongeveer 15 miljard dollar die overblijft moet het bedrijf betalen omdat het te weinig belasting heeft afgedragen.

Volgens The Verge heeft Trump recent met meerdere big tech-bazen gebeld, in aanloop naar de verkiezingen. Zo sprak hij met Google-CEO Sundar Pichai en heeft hij naar eigen zeggen ook meermaals gebeld met Meta-baas Mark Zuckerberg.

Lees meer over Apple en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.