©Bright

Formule 1 kijken met de Apple Vision Pro is nu mogelijk

F1-fans opgelet: Formule 1 kijken kan binnenkort op de Apple Vision Pro

18 oktober om 20:41
Laatste update: 18 oktober om 20:43

Als je Formule 1 kijkt op de televisie, kun je vaak maar beperkt zien wat er gebeurt op en rond het circuit. Voor echte diehards is er binnenkort een beter alternatief: de app Lapz voor de Vision Pro-bril van Apple.

De Apple Vision Pro is nu nog niet in Nederland te koop, dus wij zullen nog even moeten wachten tot we de nieuwe Lapz-app kunnen downloaden. Bovendien wordt de app op dit moment nog getest.

In het kort maakt Lapz het mogelijk om meer mee te krijgen van Formule 1 dan wanneer je via een scherm naar de sport kijkt. Via de mixed-realitybril van Apple kun je als gebruiker meerdere beelden naast elkaar plaatsen in je gezichtsveld. Zo kun je de race vanuit verschillende perspectieven bekijken, maar bijvoorbeeld ook een 3D-weergave in beeld plaatsen waarop te zien is waar iedere coureur zich in realtime bevindt tijdens een race. Het geheel is volledig naar smaak aan te passen. 

'Beste reden om Vision Pro te kopen' 

De app is ontwikkeld door John LePore, die er in 2019 al een concept van maakte. LePore ontwikkelde eerder futuristische interfaces en gadgets voor films als Iron Man en Black Panther.

Forbes noemt de nieuwe app 'de beste reden tot nu toe om een Vision Pro te kopen'. Via de website van Lapz kunnen mensen zich aanmelden om de beta van de app te testen.

Gebruikers van de app hebben een abonnement op de streamingdienst F1 TV Pro nodig om de races te bekijken op de headset.  

Onze ervaringen met de Vision Pro

Hoewel de Vision Pro officieel nog niet in Nederland verkrijgbaar is, hebben we eerder dit jaar de Apple-bril al wel getest. Kijk ook wat je met de Vision Pro in Nederland kunt.

Lees meer nieuws over Apple en blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.