©Unsplash

Man achter Vision Pro vertrekt eind deze maand bij Apple

Man achter Vision Pro vertrekt eind deze maand bij Apple

Vandaag om 11:12

Dan Riccio trekt de deur van Apple Park eind deze maand achter zich dicht. Hiermee verliest het bedrijf een grootmacht die in de afgelopen 26 jaar betrokken was bij onder andere de AirPods, iPads en Vision Pro.

Riccio was een leidende factor in het ontwerpen en de technische ontwikkeling van bijna alle Apple-producten. De eerste iMac, 5G iPhones, M1 Macs, AirPods en de Vision Pro: de voormalige Senior Vice President of Hardware Engineering was er in zijn tijd bij Apple allemaal bij betrokken. 

In 2021 maakte Apple bekend dat Dan Riccio zijn titel als Senior Vice President zou neerleggen om zich te richten op een nieuw project. Uiteindelijk bleek dat om de ontwikkeling van de Apple Vision Pro te gaan, die dit jaar in de winkels verscheen. Hij was ook betrokken bij het Apple Car-project, dat uiteindelijk door het bedrijf werd geschrapt. 

©Apple

John Ternus neemt het stokje over van Dan Riccio

In 2021 was het John Ternus die het stokje van Riccio overnam als Senior Vice President of Hardware Engineering. Hij wordt vanaf november dus ook de man die verantwoordelijk zal zijn voor de Vision Pro. Ternus werkt al sinds 2001 bij Apple en wordt door velen gezien als de ideale opvolger voor CEO Tim Cook, zodra hij zijn werkzaamheden naast zich neerlegt.

Dan Riccio is de zoveelste executive die Apple in de afgelopen jaren verliest. Nadat Jony Ive in 2019 zijn vertrek aankondigde, trokken ook zijn vervanger Evans Hankey, Vice President of iPhone and Apple Watch Tang Tan en Industrial Designer Bart Andre de deur achter zich dicht.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.