Kia breidt EV9 line-up uit: nieuwe goedkopere versie dankzij kleinere accu

©Kia

Kia breidt EV9 line-up uit: nieuwe goedkopere versie dankzij kleinere accu

Kia heeft de EV9, zijn grote volledig elektrische SUV, een update gegeven die het model betaalbaarder maakt. Vanaf nu kun je de EV9 bestellen met een nieuwe 76,1 kWh-batterijvariant. Deze nieuwe versie biedt nog steeds alle ruimte en features van de EV9, maar heeft een aantrekkelijker prijskaartje.

De nieuwe batterijvariant wordt geïntroduceerd als een First Edition, met een flinke standaarduitrusting. Onder de motorkap ligt een 160 kW (217 pk) sterke elektromotor die achterwielaandrijving biedt en een actieradius geeft van maximaal 443 km volgens de officiële WLTP testcyclus. Dankzij de 800V-technologie kun je onderweg in slechts 6 minuten weer 100 kilometer bijladen, en een snellaadsessie van 10% naar 80% duurt maar 20 minuten. Bij een vakantiereis kun je dus gemakkelijk 2,5 uur doorknallen en dan 20 minuten stoppen.

Qua luxe doet de First Edition niet onder voor zijn grotere broer met de 99,8 kWh-batterij. Standaard krijg je onder andere elektrisch verstel-, verwarm- en ventileerbare voorstoelen, parkeersensoren rondom, en de Digital Key 2.0 en LED-koplampen met intelligente bochtverlichting. Het interieur is uitgevoerd met vegan lederen bekleding en standaard batterijverwarming met preconditioning. De warmtepomp zorgt ervoor dat je ook in koude omstandigheden niet te veel actieradius verliest.

Vanaf € 59.995

De EV9 First Edition heeft 19 inch lichtmetalen velgen standaard en automatisch intrekkende deurgrepen. Het opvallende Flare Red is de standaardkleur, maar als je liever iets anders wilt, zijn er nog vijf andere exterieurkleuren beschikbaar voor €995,- extra. Wat betreft styling onderscheidt de 76,1 kWh-variant zich door de zwarte kunststof afwerking van wielkastranden, dorpels en bumpers, terwijl de versie met de grotere batterij deze accenten in hoogglans zwart heeft.

De Kia EV9 First Edition met de nieuwe batterijvariant is vanaf nu te bestellen voor een prijs vanaf € 59.995,-. De eerste leveringen staan gepland voor april 2025. Net als bij alle Kia-modellen krijg je ook op deze versie 7 jaar of 150.000 kilometer garantie. De Kia EV9 is één van de weinige elektrische auto’s die ook stroom aan je huis kan leveren mits je een geschikte laadpaal en passend energieabonnement hebt.

Meer nieuws over elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.